• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Uygulama Tebliği (6.3) Maddesinde Yapılan Değişikliğe İlişkin Duyuru

Sağlık Uygulama Tebliği (6.3) Maddesinde Yapılan Değişikliğe İlişkin Duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Tarafından Sağlık Uygulama Tebliği (6.3) Maddesinde Yapılan Değişikliğe İlişkin Duyuru yayınlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Tarafından Sağlık Uygulama Tebliği (6.3) Maddesinde Yapılan Değişikliğe İlişkin Duyuru yayınlandı.

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN
EK-2/G LİSTESİ İLE İLGİLİ DUYURU


          01.03.2011 tarih 27861 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Sağlık Uygulama Tebliğinin 6.3. Yurtdışından İlaç Getirilmesi maddesinin üçüncü fıkrası; “(3) Yurt dışından ilaç getirtilmesi için, Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile Kurum arasında protokol yapılabilir. Bu protokol haricinde, Kurum sağlık yardımlarından yararlandırılan kişilerin kendi imkânları ile Sağlık Bakanlığının ilaç temin iznine dayanarak yurt dışından veya Sağlık Bakanlığının ilaç temin izni ile ilacın kullanım gerekliliğini belirten yazısına dayanarak yurt içinden temin ettikleri ilaçların bedelleri Kurumca belirlenen mevzuat kapsamında kendilerine ödenir. Bu şekilde ödemesi yapılacak ilacın bedeli, aynı ilacın Kuruma mal oluş bedelinden fazla olamaz.”


        şeklinde yeniden düzenlenmiştir.Bu maddeye göre yapılacak uygulamalarda, sigortalı / hak sahiplerinin kendi imkânları ile Ek-2/G de kayıtlı etken maddeleri ihtiva eden ilaçları yurt içinden temin etmeleri halinde, sigortalı / hak sahiplerine yapılan ödemelerde ödemeye esas belgeler aşağıdadır;
-Adlarına eksiksiz düzenlenmiş reçete aslı,
-Hastalığın tanısı, ilacın kullanılmasının gerekliliği, kullanılacak ilacın dozu ve kullanım süresini belirten sağlık raporu / sağlık kurulu raporunun, raporun düzenlendiği tarihte geçerli olan Kurum tarafından uygulanan sağlık yardımlarına ilişkin tebliğde belirtilen şekilde onaylanmış örneği,
- Sağlık Bakanlığının ilaç temin izni ile ilacın kullanım gerekliliğini belirten yazısı,
- Hastanın T.C. kimlik numarasının kayıtlı olduğu kimlik fotokopisi,
- Hasta adına düzenlenmiş ilacın adının ve etken maddesinin belirtildiği fatura aslı,
- Temini yapılan ilaçların kutusu,
- Hastanın sigortalılık durumuna göre reçete ekinde bulundurulması gerekli olan ve Genel Yazı / Kurum Web sayfası ile duyurulan evraklar,
- İlaç bedelinin gönderileceği kişiye ait banka hesap numarası, hastanın ev telefonu, cep telefonu ve ulaşılabilecek ikinci bir kişiye ait telefon numarasıdır.
 

         Söz konusu ilaç bedellerinin ödeme işlemleri, Kurumumuz Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce (Bahçelievler Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi) yapılacak olup, müracaatların ilgili birime yapılması gerekmektedir.

Duyurunun aslı için tıklayınız

Bu haber toplam 21040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim