• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık ve Turizm Sektörü Biraraya Geldi

Sağlık ve Turizm Sektörü Biraraya Geldi
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), 2012-2014 dönemi Genel Kurul'unda konuşan Başkan Mustafa Esgin, Bursa'nın sağlık turizminde yol alabilmesi için uluslararası ...

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), 2012-2014 dönemi Genel Kurul'unda konuşan Başkan Mustafa Esgin, Bursa'nın sağlık turizminde yol alabilmesi için uluslararası tarifelere açık havaalanının vazgeçilmez bir konu olduğunun altını çizdi.

Esgin, Bursa Yenişehir Havaalanı'nın adının Bursa Havaalanı olarak değiştirilmesinin kentin ortak bir vizyonu olacağını düşündüklerini belirtti.


29 Eylül 2011 tarihinde 14 kurucu üye tarafından kurulan Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), 2012-2014 dönemi ilk Genel Kurul'unu gerçekleştirdi.
Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ve protokol üyelerinin de katıldığı BUSAT Genel Kurulu'nda, sağlık ve turizm sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

Kurucu Başkan Dr. Mustafa Esgin yeni dönemde de BUSAT Başkanı olarak oybirliğiyle seçilirken, konuşmasında BUSAT'ın 6 aylık süreçte hızla yol aldığını belirterek, "Yeni dönemde de hep birlikte, sağlık turizmini Türkiye'de bir ülke politikası haline getireceğimize ve sağlık turizminde oluşturacağımız bir Bursa Modeli ile Bursamızın gelecek vizyonunda başarılı işlerde çalışacağımıza inancım tamdır" dedi.

BUSAT İLK YURTDIŞI İŞ GEZİSİNİ DÜZENLİYOR

BUSAT yeni Yönetim Kurulu olarak ilk destinasyon bölgesi olan Balkanlara 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında iş gezi düzenlediklerini açıklayan Başkan Esgin, Arnavutluk Cumhurbaşkanı, Kosova Sağlık Bakanı ve Devlet Bakanı, Makedonya Sağlık Bakan Yardımcısı, Sağlık Bakanı Müsteşarı ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile temaslarda bulunulacağını ifade etti.

Esgin, ziyaret konularını şöyle açıkladı; "Bursa'da bulunan 13 kalp cerrahisi merkezi, 2 organ transplantasyon merkezi ve Termal tesisleri potansiyelimizi, Üsküp'te açılacak Bursa Ofisimizi ve sağlık turizmi dünyası arasındaki iletişimin sağlanmasının, Balkan destinasyonunda nasıl değerlendirilmesi gerektiğini masaya yatıracağız."

YENİŞEHİR HAVAALANI ADI BURSA OLARAK DEĞİŞMELİ

Konuşmasında, Bursa'nın sağlık turizminde yol alabilmesi için uluslararası tarifelere açık havaalanının vazgeçilmez bir konu olduğunun altını çizen Esgin, Güzelyalı Feribot Limanı'nın adının Bursa olarak konması gibi, Bursa Yenişehir Havaalanı'nın adının da Bursa Havaalanı olarak değiştirilmesinin kentin ortak bir vizyonu olacağını düşündüklerini belirtti.

Kent dinamiklerinin ortak bir söylemle adım atması gerektiğini söyleyen Esgin, "Otoyol projesinde ise kuzey-güney tartışmalarının, otoyolun Bursa için önemini göz ardı etmeden sonuçlandırılması gerekiyor. Otoyol sonrası, İstanbul bizi planlamadan, Bursa kendi planını kent dinamikleri ile yapmalıdır.Otoyolla birlikte Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Bursa'ya 45 dakikalık zamanla ulaşmak mümkün olacak" dedi.

BURSA'NIN YENİ KALDIRACI SAĞLIK TURİZMİ

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise konuşmasında, sağlık adına yapılan çalışmalarda BUSAT'ın yanında olacağını belirtirken, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik Yenişehir Havaalanı'nın adının Bursa olarak değiştirilmesi ile Bursa'nın daha da büyüyeceğine inandıklarını belirtti.

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parsaker, sağlık turizminin Bursa'ya büyük bir katma değer katacağını ve Bursa'nın yeni kaldıracının sağlık turizmi olduğuna vurgu yaptı. Parseker, "2023 yılı 50 milyar Dolar ihracat ve 5 milyon turist çekme hedefine ancak Bursa'ya ulaşımı kolaylaştıracak havaalanı, otoyol ve hızlı trenin altyapısını sağlayarak ulaşabiliriz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim