• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık yöneticileri Medical Park'ı gezdi

Sağlık yöneticileri Medical Park'ı gezdi
Aralarında Kosova ve Libya Sağlık Bakanı'nın da bulunduğu 11 ülkenin Sağlık Bakanlığı yöneticileri Medıcal Park'ı gezdi.

Yeni hastane yatırımlarıyla sağlık turizmindeki iddiasını artıran Medical Park Hastaneler Grubu, ana sponsoru olduğu İstanbul'da düzenlenecek IV. Sağlık Turizmi Kongresi için Azerbaycan, Kosova, Libya, Afganistan, Bahreyn, Ürdün, Özbekistan, Yemen, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Sudan'dan gelen sağlık bakanlarını, bakanlık ve özel sektör temsilcilerini ağırladı. Medical Park Bahçelievler Hastanesi'ni ziyaret eden 60 kişilik grup, Medical Park'ın tıbbi yaklaşımı, tedavi alanları, hastane alt yapısı ve sağlık turizmi çalışmaları hakkında bilgi aldı

İstanbul'da düzenlenecek IV. Sağlık Turizmi Kongresi'ne katılmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sağlık bakanları ve bakanlık temsilcileri, Türkiye'nin en büyük sağlık grubu zincirlerinden biri olan Medical Park Hastaneler Grubu'nun Bahçelievler Hastanesi'ni ziyaret etti. Azerbaycan, Kosova, Libya, Afganistan, Bahreyn, Ürdün, Özbekistan, Yemen, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Sudan'dan sağlık bakanları ve bakanlık ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 60 kişilik grup, sağlık turizmindeki iddiası ve başarılarıyla dikkat çeken Medical Park'ın tıbbi yaklaşımı, tedavi alanları ve hastane alt yapısı hakkında Medical Park Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Dr. Neslihan Kahraman'dan bilgi aldı.

Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani, Libya Sağlık Bakanı Abdal Rahman Ali Kissa, Bahreyn Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Hasan Ali Cebbar El-Nasser, Afganistan Sağlık Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Başkan Vekili Dr. Ahmet Javad Osmani, Ürdün Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr. Ahmad Rajaeı, Özbekistan Buhara Vilayeti Sağlık Dairesi Başkanı İlkhom Narziyev, Yemen Sağlık Siyasetleri Gelişme Uzmanı Dr. Ahmet Aklan başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Sağlık Bakanı ve bakanlık temsilcileri Medical Park Hastaneler Grubu'nun çalışmalarını yerinde görme fırsatı buldular. Geziye Amerika, Yunanistan, Letonya, Suriye, Malta, Almanya'dan da sağlık turizmi ile ilgili çalışmalar yapan firmaların üst düzey yöneticileri de katıldı.

MEDICAL PARK SAĞLIK TURİZMİNDE İDDİALI

Katılımcılara Medical Park Hastaneler Grubu'nun yapılanmasını anlatan ve Türkiye ve dünyadaki sağlık turizmi çalışmalarından bahseden Dr. Neslihan Kahraman, Türkiye'nin sağlık turizmi alanındaki potansiyelini de değerlendirdi. Dr. Kahraman, Türkiye'nin her geçen gün sağlık turizmindeki başarılarına bir yenisini eklediğini ve sadece bölgesel bir güç olmanın ötesinde dünyada bilinen ve tercih edilen bir merkeze dönüştüğünü belirtti. Her yıl düzenlenen Sağlık Turizmi Kongresi'ne de değinen Dr. Kahraman, Kongre'nin bu alana yatırım yapmak isteyenler için ufuk açıcı nitelikte olduğunu söyledi.

Dr. Kahraman, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye eğer sağlık turizmindeki potansiyelini iyi değerlendirir ve bu konuyu ciddiyetle ele alırsa 5 yılda 5 milyar Dolar gelir elde edebilir. Biz de Medical Park Hastaneler Grubu olarak yaptığımız yeni yatırımlarla Türkiye'nin hedeflediği bu gelirin yüzde 10'una talibiz. Yani 5 yılda sağlık turizminden 500 milyon Dolar gelir elde etmeyi ve böylece Türkiye'nin sağlığını dünyaya tanıtmak, sağlıkta Türkiye markasına değer katmayı amaçlıyoruz."

Medical Park Hastaneler Grubu Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Dr. Neslihan Kahraman, sağlık turizmi alanında Medical Park Hastaneler Grubu'nun 2011 yılını yaklaşık 40 milyon Dolar ile kapatmayı hedeflediklerini, özellikle kalp damar hastalıkları, organ nakli, kemik iliği nakli, kanser, beyin cerrahisi, ortopedi, tüp Bebek, diş, estetik cerrahi, saç ekimi gibi branşlarda tedavi olmak için Medical Park Hastaneler Grubu'na yabancı hastaların geldiğini bildirdi.

"Şu anda Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu, Balkan ve bazı Afrika ülkeleri ile Doğu Bloğu'ndan Rusya, Ukrayna, Kazakistan gibi ülkelerden gelen hastalara sağlık hizmeti sunmaktadır. Ülke segmentimizi yeni hastanelerimizle daha da genişletmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2908 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim