• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlıklı bronzlaşma yoktur!

Sağlıklı bronzlaşma yoktur!
Dünyada saatte bir kişi deri kanserlerinin en tehlikeli türü olan melanom nedeniyle hayatını kaybediyor.

Cilt kanseri, en sık görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Hastalığın en önemli nedeni olarak gösterilen güneş ışınları özellikle açık tenlilerde çok tehlikeli oluyor. 

Kanser Savaşçıları Derneği, pek çok insanın deniz ve havuz kenarlarında güneşlendiği yaz günlerinde, bu konuya dikkat çekmek ve güneşin kanseri tetikleyici etkileriyle ilgili toplumu uyarmak için ‘kendini yakma’ sloganıyla sosyal medyada bir farkındalık kampanyası başlattı. 

Bristol-Myers Squibb (BMS) Türkiye’nin desteği ile hazırlanan viral video ile güneşten korunmaya ve bu önemli kanser türüne dikkat çekmek amaçlanıyor.

Kanser Savaşçıları Derneği’ne destek veren dermatologlar, sağlıklı bronzlaşma olmadığına, bronz bir tene sahip olmak isteyenlerin çoğunlukla tercih ettiği güneşlenme saatlerinin, melanom açısından büyük tehlike arz ettiğine dikkat çekiyor. 

Tüm deri kanserleri ve özellikle melanoma için güneş yanıkları dışında, tekrarlayan röntgen, arsenik ile katrana maruz kalmak ve ailesinde deri kanseri öyküsünün olması da diğer riskler arasında.

BEN MUAYENESI HAYAT KURTARIYOR

Erken tanı, tüm kanser türlerinde olduğu gibi melanomda da sağ kalım süresini uzatıyor. Çeşitli çalışmalar, düzenli deri muayenesi yapılan olgularda kanseri, erken evredeyken yakalama şansının daha yüksek olduğunu gösteriyor. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2445 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim