• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlıkta değişim ve dönüşüm devam edecek

Sağlıkta değişim ve dönüşüm devam edecek
AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Sağlıkta değişim ve dönüşüm devam edecek." dedi.Canikli, '28 Günde 28 Proje' başlığı altında, ...





AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Sağlıkta değişim ve dönüşüm devam edecek." dedi.
Canikli, '28 Günde 28 Proje' başlığı altında, Giresun'a yapılacak yatırımlar konusunda bilgi verdi. Geçtiğimiz günlerde beş önemli projeyi açıklayan Canikli, AK Parti'nin üçüncü dönem iktidarında Giresun'da yapılacak yeni projelerden '75 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi' ile '150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi' hakkında bilgi verdi.


Canikli sözlerini şöyle sürdürdü: "8,5 yıl süren bu dönem içinde ülke genelinde olduğu gibi Giresun'da da vatandaşlarımızın hayat standardı yükseldi. Özelliklesağlıkalanında yapılan yenilikler sayesinde muayene zorlukları, tedavi yetersizlikleri,ilaçbulamama, karmaşık bürokrasi ve sistem yetersizliği gibi nedenlerden kaynaklanan kuyruklar, sıkıntılar sona erdi. Sosyal güvenlik kurumlarının farklı hizmet vermesinden kaynaklanan 'Sigortalı Hasta', 'Bağ-Kurlu Hasta' ve 'Memur Hasta' gibi ayrımcı uygulamaların bıktırıcı, insanı canından bezdirici atmosferi sona erdirildi."


Sağlıkta yapılan bütün iyileştirme çalışmalarına önümüzdeki dönem yenilerini eklemeye devam edeceklerini dile getiren Canikli, şunları söyledi: "Bu bağlamda kuşkusuz en önemli adımımız, Tıp Fakültesi Araştırama ve Uygulama Hastanesi olacaktır. Buna ilaveten şehir içinde 75 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ninTOKİtarafından önümüzdeki aylarda yapımına başlanacak. TOKİ'nin kısa sürede yapım işlemini ikmali ile mevcut hastanelerimizdeki yığılma da önlenmiş olacak. Halkımızın sağlık sorunlarını mahallinde çözmek için de çabalarımız devam ediyor. Bunun için bir yandan ilçelerimizde yeni hastaneler yapılırken, diğer yandan da mevcutlarının onarımı sürecine devam ediliyor. Önümüzdeki dönemde 50 yataklı Espiye Devlet Hastanesi, 75 yataklı Şebinkarahisar Devlet Hastanesi ve 50 yataklı "Bulancak Devlet Hastanesi ek bina işleri tamamlanmış olacaktır. İlçelerde bulunan mevcut sağlık kurumlarının güçlendirme süreci ise devam edecektir. Mesela Bulancak ilçemizde ve ona bağlı Kovanlık Beldesinde Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezleri, 2011 yılında tamamlanmış olacaktır. Ayrıca il merkezimizde 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın bulunduğu mekanda 30 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Anne Çocuk Sağlığı Merkezi gibi sağlık kurumlarımızı hizmete açacağız."
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2630 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim