• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

''Sağlıkta dönüşüm programı''na develi protesto

''Sağlıkta dönüşüm programı''na develi protesto
Aydın Tabip Odası, SES Aydın Şubesi ve Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı''nı develerle birlikte yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Aydın Tabip Odası, SES Aydın Şubesi ve Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı''nı develerle birlikte yaptıkları yürüyüşle protesto etti.
Aydın Kipa alışveriş merkezi önünde toplanan sivil toplum örgütlerinin üyelerinden oluşan grup, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı''nı protesto için, develerle birlikte Aydın İl Sağlık Müdürlüğüne kadar yürüdü.
Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' sonrasında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını savundu.
Sağlık çalışanlarının da tıpkı develer gibi bir dayanma gücünün olduğunu ifade eden Atay, şöyle konuştu:


''Sağlık çalışanları da aç kalır, susuz kalır, görevini yerine getirmeye çalışır ama bir zaman gelir ve tükenir. Orada çöker kalır, tıpkı develer gibi. Buradan Aydın'a ve Türkiye'ye sesleniyoruz: Bittik, tükendik ve çöktük. Bilirsiniz, develerin etinden, sütünden, tüyünden ve derisinden yararlanılır. Sağlıkta Dönüşüm Programı, sağlık çalışanlarının bir insan olduğunu unutmuş olmalıdır ki tıpkı develer gibi bizlerin de her bir yönünden yararlanmaya kalkmışlardır.


Sağlık hizmetinin her bir aşamasında yaşanan insan gücü eksikliği ya da yatırım yapılmamasından kaynaklanan teknik alt yapı eksikliği, bizlerin düşene kadar çalışması, kendimizi tüketmemizle düzeltilmek istenmektedir. Uzayan nöbetler, uykusuz bilfiil 30 saatin üzerinde çalışılan günler, 'ne iş olursa yapacaksın' zorlamaları bizi tüketmiştir. Sağlık Bakanlığı ve yetkililere sesleniyoruz: Yeter artık, sağlık ortamında yaşanan sorunların nedenlerinin bizler olduğu yalanını söylemeyin. Bizleri hedef göstermeyin. Bizlerin insan olduğu ve zor şartlarda topluma hizmet etmeye çalıştığımızı görün. Yeter artık, hastaları müşteri, sağlık kurumlarını para kazanacak ticarethane gibi görmekten vazgeçin.''


Atay, bugün seslerini develer aracılığı ile duyurmak istediklerini ifade ederek, ''Düşündük, bizim sesimizi duymayanlar belki develerin sesini duyabilir. Kim bilir, duymayan kulaklara, görmeyen gözlere bizim anlatamadığımızı belki develer anlatabilir'' diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim