• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlıkta en büyük sorun hekim eksikliği

Sağlıkta en büyük sorun hekim eksikliği
Konya'da, "Ulusal Aile Hekimleri Kongresi" 10 değişik üniversiteden 40 öğretim üyesi ve birçok ilden gelen aile hekimlerinin katılımıyla başladı. Konya Aile Hekimleri Derneği tarafından organize ...

Konya'da, "Ulusal Aile Hekimleri Kongresi" 10 değişik üniversiteden 40 öğretim üyesi ve birçok ilden gelen aile hekimlerinin katılımıyla başladı.
Konya Aile Hekimleri Derneği tarafından organize edilen "Ulusal Aile Hekimleri Kongresi" bir otelin salonunda başladı. Kongreye Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Aile Hekimleri Derneği Başkanı (KONAHDER) Dr. Mustafa Kalaycı ve 10 değişik üniversiteden 40 öğretim üyesi ile birçok ilden aile hekimleri katıldı.

Sağlık Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Türkiye'nin en önemli sağlık probleminin başta hekim sayısı olmak üzere sağlık personeli eksikliğinin olduğunu kaydetti. Buzgan, "Buna hangi açıdan bakarsanız bakın, hangi ülkeyle kıyaslarsanız kıyaslayın bizim durumumuzda olan ülkeler bir de sosyo-ekonomik açıdan daha gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında durumumuz maalesef iyi değil. Peki iyi değilse aile hekimliğine neden geçtik. Şu anda 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi vermek durumunda kaldık. 2 bin ortalamayı tutturmamız söz konusu olduğunda, bu ideal bir şeydir" diye
konuştu.

"KONYA, AİLE HEKİMLİĞİ SİSTEM AÇISINDAN VERİMLİ"
İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise, Konya'nın aile hekimliği sisteminde oldukça verimli bir kent olduğunu söyledi. Küçükkendirci, "Gerek aile hekimleri, gerek halkımız tarafından pozitif geri bildirimler almaktayız. Zaman zaman KONAHDER ile bir araya gelmekteyiz. Aile hekimlerimizin sorunlarını yerinde çözmek gibi çabalarımız var. Onların önerilerini bakanlığımıza iletiyoruz. Bu konuda istişare toplantıları yapıyoruz. Gerekli hizmetin kalitesinin daha üst seviyeye çıkarabilmek için çabalarımız var"
dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına da değinen Küçükkendirci, "Sağlık çalışanlarına karşı halkımızın yapmış olduğu şiddette bir takım önlemlerin alınması konusu Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan toplantılarında tartışıldı. Bunun yanında yine sağlık camiamız içinde bunlara ne tür önlemler alabiliriz konularını enine boyuna tartışıldı" şeklinde konuştu.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET SALGINA DÖNÜŞTÜ"
KONAHDER Başkanı Dr. Mustafa Kalaycı ise, "Konya merkez ve ilçelerinde son bir yılda yaklaşık 10 arkadaşımız bıçaklı saldırı, silahla tehdit, darp, hakaretlere maruz kalmış ve mahkemeye başvurmuştur. Bize bildirilmeyen hakaret ve tehditlerin sayısını bilmiyoruz. Geçen yıldan bu yana ülkemizde sağlık çalışanına şiddet adete salgına dönüştü. Gaziantep'te maalesef doktor Ersin Arslan'ı kaybettik. Kongremiz vesilesiyle yetkililerimizi daha sıkı önlem almaya ve halkımızın sağlık çalışanlarına saygısını
yeniden kazandıracak eğitici çalışmaları yapmaya davet ediyoruz" dedi.
Başkanlığını Doktor Orhan Işık'ın yaptığı kongre, pediatri ve cildiye ile Göz konuları olmak üzere iki oturum şeklinde başladı. İki gün sürecek programda, aile hekimliğindeki yenilik ve güncel yaklaşımların ele alınacağı belirtildi.
 

İHA
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim