• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlıkta kamu ve özel ayrımı yapmıyoruz

Sağlıkta kamu ve özel ayrımı yapmıyoruz
Sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu belirten Akan, özel hastanelerin birçoğunun SGK ile anlaşma yaptığı düşünüldüğünde artık tüm hastanelerin kamu hizmeti verdiğinin söylenebileceğini belirtti.

Sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu belirten Akan, özel hastanelerin birçoğunun SGK ile anlaşma yaptığı düşünüldüğünde artık tüm hastanelerin kamu hizmeti verdiğinin söylenebileceğini belirtti.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, özel ya da kamu hastanesi ayrımı yapmadıklarını, sağlık hizmetlerini bir bütün olarak gördüklerini söyledi.
Akan, Bursa'daki özel ve kamu hastanelerinin başhekimleriyle iftar programında bir araya geldi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün rutin olarak düzenlediği 'kamu ve özel hastanelerin başhekimleri toplantısı', Çekirge Kervansaray Termal Otel'de iftar programıyla birlikte gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Zeki Güler'in de katıldığı program, İl Sağlık Müdürlüğü'nün çalışmalarının anlatıldığı filmin gösterimiyle başladı. Kamu ve özel hastanelerin yaşadığı sıkıntıların masaya yatırıldığı iftar programında konuşan Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlıkta kamu ve özel ayrımı yapmadıklarını bildirdi. Sağlık
hizmetlerinin bir bütün olduğunu belirten Akan, özel hastanelerin birçoğunun SGK ile anlaşma yaptığı düşünüldüğünde artık tüm hastanelerin kamu hizmeti verdiğinin söylenebileceğini belirtti. Başbakanlık tarafından yayınlanan 'Acil sağlık hizmetlerinin sunumu konulu' genelgeye de değinen Akan, şöyle konuştu: "Acil servise başvuran bir hastanın aciliyetinin saptanması, tetkik ve tedavisinin düzenlenmesi öncelikle gerekmektedir. Hastanın sosyal güvence durumuna göre bir diğer kuruma sevki, hasta stabil hale getirildikten sonra düşünülecektir. Bu hususta tüm hastanelerimizin uygun hareket edeceğini düşünüyorum. Hiçbir hastamızın bu konu ile ilgili mağdur edilmemesi gerekir. Özel ya da kamu ayrımı yapmadan bu mevzuata uymalıyız. Her şeyden önce etik kurallar çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Bu anlamda biz sahadayız. Arkadaşlarımız hem kamu da hem de özelde yer alıyor. Bu sorumlulukla kimseyi incitmeden yol gösterici olmaya devam edeceğiz."
Planladıkları çalışmalarla Bursa'nın sağlık alanındaki makus talihini yıkarak cazibe merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını belirten Akan, sözlerine şöyle devam etti: "Bursa'nın son dönemlerde daha çok spesifik branşlarda yatırıma ihtiyacı var. Bu yüzden özel hastanelerin yatırımlarını spesifik branşlarda yapmasını tavsiye ediyorum. 2. ve 3. basamak yatırımları zaten kamu kuruluşları yapıyor. Biz ilçelerin ihtiyaç duyduğu hastaneleri açmak zorundayız. Ama kardiyoloji de, bir fizik tedavide, bir
onkolojide bir yeni doğanda hizmeti ne kadar vermeye çalışsak da devlet kuruluşu yetmeyecektir. O yüzden özel sektör bunu iyi görmelidir."


BURSA SAĞLIK ÜSSÜ OLMALI
Bursa'nın çevre illerden çok sayıda sevk aldığını hatırlatan Akan, toplam 5 milyon kişiye hitap ettiklerini söyledi. Bursa'nın tam teşekküllü onkoloji hastanesine, fizik tedavi hastanesine ihtiyacı olduğunu anlatan Akan, "Turizm sağlığında hak ettiğimiz yerde değiliz. Belki de bu anlamda donanımlı bir planlama çıkarmamız lazım. Biz Bursa'nın sağlık üssü olmasını istiyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Ziya Güler ise, hekimliğin kutsal bir görev olduğunu ifade ederek vatandaşa ilgi ve sevgi göstermekten hiçbir zaman vazgeçmemelerini istedi. Hekimlerin mesleki bilgi ve becerilerini sonuna kadar kullanmasını da isteyen Güler, her şeyin insanlar için olduğunu sözlerine ekledi.

beyazgazete.com

Bu haber toplam 4075 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim