• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlıktaki güzel gelişmeler

Sağlıktaki güzel gelişmeler
Halk sağlığı ile ilgili, yapılan reformlardan çok memnunuz. Günümüzde bazı insanlar sağlık hizmetlerinden ve doktorlardan şikayetçi...

Sayın Sağlık Bakanı'nın dikkatine;

Halk sağlığı ile ilgili, yapılan reformlardan çok memnunuz. Günümüzde bazı insanlar sağlık hizmetlerinden ve doktorlardan şikayetçi. Doktorlar da ara sıra kendilerine yapılan saldırılar yüzünden topluca eylem yapmaya varacak kadar şikayetçiler. Sağlık personeline kendilerince haklı sebepler yüzünden saldıranlar, yanlış yapıyorlar. İnsanlara saldırarak, hak aranmaz. Hak, meşru yollardan aranır. Allah, hastanelerimizin ve hekimlerimizin yokluğunu göstermesin.

Bizler hasta ve yakınları olarak, doktorlardan şefkat merhamet, anlayış ve hüsn-ü muamele bekliyoruz. Ancak her zaman bu muameleyi göremiyoruz. Diğer doktorlara ve sağlık görevlilerine de teşvik olur düşüncesiyle, gördüğümüz iyi hareketleri de bildirelim istedik.

Eşimin aile hekimi Beylikdüzü 49 nolu Aile Hekimliği Birimi'nde. Orada çok merhametli ve iyi doktorlarla karşılaştık. Sadece eşime değil sağlık ocağına gelen her yaş ve sınıf insana aynı şekilde şefkatle yaklaşan ve onlara moral vererek iyileşme gücü aşılayan, onları dinleyip ilgilenen, kendini hastalarına adamış idealist ve merhametli doktorlar tanıdık. 

HERKES AYNI KANAATTE
Diğer sağlık personeli de, başlarındaki hekim gibi hastalara sevecenlikle muamele edip, onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Hastalardan gelen sıkıntılara da, sabırla katlanıp, problemlerini çözmeye çalışıyorlar. İnanıyoruz ki bir anket yapılsa, diğer hastaların da bizimle aynı kanaatte olduğu görülecektir.

Bahçelievler 10 nolu Aile Hekimliği Birimi'ni de aile hekimim vesilesiyle tanıdım, aynı muameleyi orada da gördük. Ben hastası olmadığım halde, benim doktorumun hastası çok olduğundan, yaşıma hürmeten, beklemeyeyim diye benimle ilgilenip tetkiklerimi inceleyip reçetemi yazan doktorlar oldu. Hemşire ve diğer sağlık personeli de uyum içerisinde hastalara yardımcı olarak hizmet veriyorlar.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ni eşimin hastalığı sebebiyle tanıdık.. Eşim bu hastanede kanser ameliyatı oldu ve tedavisi çok iyi takip edildi. Bu hastanede çok iyi doktorlar tanıdık, haklarını ödeyemeyiz.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, hastalarına güzel bir çalışma düzeni içerisinde hizmet veriyor. Özellikle de yaklaşık on yıldır bana aile hekimi hassasiyetiyle ve nezaketle, edebinden hiçbir şey kaybetmeden muamele ederek dişlerimi tedavi eden Diş Hekimi Safa Tuncer evladıma ve çalışma arkadaşlarının hakkını ödeyemem. 

Diş Cerrahisi bölümünden de her müdahalesinde, "Amca acıyor mu? Amca iyi misin?" diye büyük bir hassasiyet ve incelikle açıklamalarda bulunup, moral vererek diş tedavimi yapan hekim ve arkadaşları aynı iyi muameleyi yaptılar.

HİSLERİMİZE TERCÜMAN OLDU
Opr. Dr. A. İbrahim Ulusoy'un kendi personeline hitaben yazdığı talimat, bizim duygu ve düşüncelerimizi aksettirmektedir. Bu yazıya internette hastaneler hakkında bilgi ararken rastladım. Böyle hekimler de varmış dedirtmektedir. Bu tabip evladımızın, hastaları hakkındaki düşüncelerini ve sağlık personelinin nasıl bir davranış içinde olması gerektiğini vurgulayan yazısını okuduktan sonra, ileride böyle hekimlere daha sık rastlarız diye ümidimiz arttı. Hislerimize tercüman olan bu yazı, örnek olarak bütün hekimlerimize ve diğer sağlık personeline de duyurulmalıdır.

65 yaşına gelene kadar, sayısız doktor ve sağlık kurumları ile muhatap olduk. Bir hekimde olması gereken şefkat, merhamet, güler yüz, ve tatlı dil gibi nitelikleri taşıyan çok az hekim ve sağlık personeli gördük. Bizi çocuk azarlar gibi paylayan, gereksiz sertlik gösteren ve kibirle muamele eden, torunumuz yaşında doktorlarla da karşılaştık. Onları burada teşhir etmiyoruz ki, belki ileride düzelirler. 

Marifet iltifata tabidir. Bunun için de hak edeni, ödüllendirmemiz lazım.
Mustafa Beşdere (Emekli Yarbay)

Serbest Kürsü
Behçet Fakihoğlu
Türkiye Gazetesi 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2800 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim