• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlıktan 2.3 milyar TL tasarruf

Sağlıktan 2.3 milyar TL tasarruf
Bakan Ömer Dinçer, 2010 yılında Sağlık Bakanlığı bütçesine 12 milyar 700 milyon lira ayırdıklarını söyledi.

MÜSİAD ÜYELERİ İNEGÖL’DE BİR ARAYA GELDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer (ortada) ve AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın (sağda) konuk olarak katıldığı MÜSİAD GİK’te üyeler, ekonomiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. MÜSİAD Başkanı Vardan (solda), 2010 için ümitlerinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 2010 yılında Sağlık Bakanlığı bütçesine 12 milyar 700 milyon lira ayırdıklarını söyledi. 2002 sonunda 4.5 milyar lira olan ilaç masraflarının
2009 sonunda 15 milyar doları bulacağını düşündüklerini ifade eden Bakan Dinçer, “Ne olursa olsun, 12 milyar 700 milyon ödenekten fazlasını ödemeyeceğiz. Bu da kayıt dışını engelleyecek” dedi. Sağlık harcamalarının, sağlık reformu sebebiyle yükseldiğine de dikkat çeken Bakan Dinçer, “Biz bu yükselişten şikayetçi değiliz. Yaptığımız reformlarla vatandaş ilaca ve sağlık hizmetine daha kolay ulaştı. Tedavi ve ilaç hizmetlerinde bugün Avrupa’da hatta dünyada bizim kadar kolay imkanlara sahip başka ülke yok” diye konuştu.

DENGELERİ SAĞLAYACAĞIZ
Bakan Dinçer, “Emeklilerimizin maaşlarına kişi başına 100 lira zam yaparsak bir ay sonra 11 milyar lira maliyet çıkar. 43 yaşında insanları emekli ediyorsanız, 30 yıla ihtiyacımız var. Bizden önce yapılmış popülist politikalarla verilen imkanların ve fırsatların bedeli 30 yıl sonra düzelmeye başlıyor. 2027 yılından itibaren sosyal güvenlikte aktüel dengelerimizi sağlayabileceğiz” dedi. İlaçta indirim kararına eczanelerin itirazının, kârlarının düşeceği endişesinden kaynaklandığını ifade eden Dinçer, “Biz bunu, ilaç sanayicilerinin zararların telafisi yoluyla çözdük” dedi. Bakan Dinçer, 2009’da sosyal güvenlik kurumu 32 milyar lira zarar ederken, eczaneler yüzde 20’ye yakın net kârla çalıştığını da ifade etti.

Vardan: Büyüme için istikrar şart
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan da konuşmasında, 2009’un zor bir yıl olduğunu, 2010’a ise umutla baktıklarını ifade etti. Dünyanın son yüzyılın en büyük ikinci krizini yaşadığını, toparlanma sürecinin ise devam ettiğini dile getiren MÜSİAD Başkanı, “Bizler MÜSİAD olarak krizin başından beri ‘Büyüme ancak istikrar içinde olabilir, Türkiye bu yönde reformlara devam etmeli’ dedik. ‘Yeni bir anayasa, kamu yönetimi reformu, yargı reformu, eğitim reformu yapılmalı’ dedik. AB müzakereleri ve demokratikleşme süreci hız kesmemeli’ dedik. Ancak bazı gelişmeler, hızla koşmaya çalışan Türkiye’yi adeta geriye doğru çekmek istiyor. Sanki bazı güçler Türkiye’nin ilerlemesini istemiyor” görüşünü dile getirdi. Hükümet tarafından başlatılan demokratik açılım konusunda sürecin henüz bitmediğine, hatta yeni bir sürecin daha başladığına inandıklarını ifade eden Vardan, şunları söyledi: “Bu sürecin iyi idare edilmesi sonucunda Türkiye kardeşliği, birliği, beraberliği hatırlayacak, kardeşliği hatırlayan Türkiye istikrarı yakalayacak. İstikrarı yakalayan Türkiye ise tutulmaz hale gelecek. 2010 yılında Türkiye’ye açık ve güneşli hava gelecek. Değişen pazar şartları, yeni rakipler, teknolojiler ve fırsatlar bizleri beklerken 2010 yılı için tam yol ileri diyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2451 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim