• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Salih Aktaş aynı davayı hem kazandı hem kaybetti

Salih Aktaş aynı davayı hem kazandı hem kaybetti
İzmir’de omurilik ameliyatı olan Salih Aktaş’ın ensesinde iki iğne kırıldı. Aktaş, Sağlık Bakanlığı ve doktorlara dava açtı. Bakanlıktan 10 bin TL kazandı. Ancak doktorlardan kazandığı 8 bin TL Yargıtay’dan döndü. Aktaş, şimdi doktorlara 19 bin TL ödeyece

İzmir’de belediyede işçi olarak çalışan Salih Aktaş’ın (34), 6 yıldır sürdürdüğü iğne davası bitmek bilmedi. 2007’de baş ağrısı şikayetiyle gittiği İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde omurilik bölgesindeki damarlardan birinin tıkalı olduğu anlaşılan Aktaş, ameliyata alındı. Ameliyat sonrası baş ağrıları geçmeyen Aktaş, başka bir sağlık kuruluşunda tomografi çektirince gerçeği anladı. Ameliyat sırasında Aktaş’ın ensesinde iki iğne unutulmuştu.

‘ENSESİ KALIN’ SAVUNMASI

Salih Aktaş, Sağlık Bakanlığı’na ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar aleyhine dava açtı. Aktaş’ı haklı bulan yerel mahkeme, doktorları 8 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Doktorlar mahkemeye verdiği savunmada “Bağ dokularının çok sert olması nedeniyle iğneler kırılmıştır ve aramalara rağmen bulunamamıştır. Skopi ve R-Ray cihazı arızalı olduğu için bunlardan yararlanılmamıştır” denildi.

Doktorlar kararı temyiz etti. Yargıtay, olayda doktorların değil kamu kurumunun hizmet kusuru olduğunu belirterek, Aktaş’ın aldığı 8 bin liralık tazminatı faiziyle birlikte doktorlara ödemesine karar verdi. Aktaş’ın ödeyeceği rakamın 19 bin 250 lira olduğu belirtildi. Aktaş’ın Sağlık Bakanlığı’na 100 bin lira tazminat istemli açtığı dava da sonuçlandı. Bakan lığın,Aktaş’a 10 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

‘Ne pahalı iğnelermiş’

Sağlık Bakanlığı’ndan kazandığı tazminata sevinemeyen Salih Aktaş, “Burada tek kusurlu benim herhalde. Devlet ensemde iki tane iğnesini bıraktı şimdi bunların parasını istiyor. Param yok ki doktorlara vereyim. Bakanlıktan aldığım parayı versem yine 10 bin lira eksik kalıyor. Ne pahalı iğnelermiş. Bir de borçlu çıktım. Lütfen bana yardım edin” diye konuştu.

Bilirkişi raporu tayin etti

Doktorların, 8 bin TL’lik tazminatı ödeyip davayı temyiz ettiğini söyleyen avukat Bekir Boğa, “Bilirkişi, olayda gereken cihazları bulundurmayan hastanenin kusurlu olduğu yolunda rapor vermişti. Yargıtay, rapora uyup, doktorların mahkumiyet kararını bozdu. Bunun üzerine müvekkilim anaparanın üstüne icra ve mahkeme masrafları, avukatlık ücretleri ve yasal faiz eklenince 19 bin 250 TL ödemek zorunda bırakıldı” dedi.

ŞEYDA BURCU İKİZ - BUGÜN GAZETESİ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2567 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim