• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Samsun'da sağlık yatırımları masaya yatırıldı

Samsun'da sağlık yatırımları masaya yatırıldı
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, "2015 yılına kadar bütün Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da sağlık binalarıyla ilgili altyapıyı 30-40 yıl için tamamlamış olacağız" dedi.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kaymakamlar, başhekimler ve Sağlık Müdürlüğü ve diğer kurum yetkililerinin katıldığı Sağlıkta Dönüşüm Programı Sağlık Hizmetleri Samsun İl Değerlendirme Toplantısı'nda Samsun'da yapılan ve yapılacak olan sağlık yatırımları bir takvime bağlandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede toplantının içeriği ve alınan kararlarla ilgili bilgi veren Bakan Recep Akdağ, "Bu toplantıların amacı, Sağlık Dönüşüm Programı ziyaret ettiğimiz ilde hangi seviyededir, yapılması gerekenler yapılmıştır, eksiklerimiz neler ve bunları nasıl takip edeceğiz. Uzunca bir zaman arkadaşlarımız çalışmış oluyorlar. Bir rapor üzerinde incelemeler yapıyoruz. Sonunda da ile bu yürütülen işlerle ilgili yapılacak hususlarda Valimize bir takvim bırakıyoruz. Böylece işlerimiz daha hızlı yürüyor. Samsun bizim bölge eğitim merkezimiz. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ni yaptığımız alanda büyük bir şehir hastaneleri grubu oluşturuyoruz. Burada farklı hastanelerden oluşan ama birbirleri ile irtibatı olan bin 500 yatak ile bölgeye hitap edeceğiz. Samsun'dan dışarıya hiçbir hastanın gitmediği, bölgedeki hastaların da Samsun'a toplandığı bir merkezden bahsediyoruz. İhalesini bu sene içerisinde tamamlayabileceğimizi düşünüyorum. Yüksek Planlama Kurulu'nda fizibilitelerimiz görüşülüyor, birkaç ay içerisinde ihalesini gerçekleştiririz. İlçelerimizde yaptığımız çalışmalar var, Bafra'da ki hastane inşaatı devam ediyor 2013 yılında tamamlanacak. Ruh Sağlığı Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor, bir de Mehmet Aydın Hastanesi'nin yeni bir bloğu var. İlçelerimizde yeni başlayacağımız hastanelerimiz var. Çarşamba Devlet Hastanesi'nin ayın 29'una ihale günü alındı, bu sene inşaatına başlayacağız, 200 yataklı hastane olacak. Ladik Devlet Hastanesi'nin ihalesi bitti karar aşamasında. Vezirköprü Devlet Hastanesi 150 yataklı, burada arsa tahsisi işlerini bitirmeye çalışıyoruz. Havza'da 75 yataklı, Asarcık'ta da 10 yataklı, bununda projesi çiziliyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1922 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim