• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sancaktepe Şehir Hastanesi Avrupa'nın en büyüğü olacak

Sancaktepe Şehir Hastanesi Avrupa'nın en büyüğü olacak
Avrupa ve Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi Anadolu yakasına, Sancaktepe’ye inşa edilecek.

Sancaktepe’ye kurulacak olan Avrupa ve Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi projesinin inşaat alanında incelemelerde bulunmak amacıyla Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Savunma Bakanıİsmet Yılmaz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu: "Dünya çapında bir proje"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu yaptığı konuşmada şunlara değindi "Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, Genel Kurmay Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. İstanbul gibi bir yerde 3.5 milyon metrekareye yakın bir alanı sağlık bakanlığının hizmetine sunmaları çok önemlidir. Bu anlamda yaklaşık 15 gün önce bir protokol imzaladık. Milletimiz adına belki de dünya çapında bir proje üzerinde çalışacağımız bir alan ortaya çıkacak" Bundan sonraki süreçte uluslar arası alanda destek de alarak bir Sağlıklı Türkiye projesinin üzerinde çalışacaklarını belirten Müezzinoğlu, hem İstanbul için hem Türkiye için marka olacak bir projeye başladıklarını ifade ederek "Önümüzdeki süreçte de ülkemize güzel bir sağlık tesisi kazandırma çalışmalarına başladık" diye konuştu.

"Yarınımız, bugünden daha iyi olacaktır"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasına tüm sağlık personelinin tıp bayramını kutlayarak başladı. Yılmaz, Türkiye’nin geçmiş dönemde sağlık problemleri yaşadığını ancak artık bu problemlerin çoğunun çözüldüğünü ifade etti. Yılmaz şöyle devam etti: “Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri sağlık problemleri idi. Ancak çoğu sağlık problemi Türkiye’de çözülmüş durumda. Ancak iyide sınır yoktur daha iyiye götürmek istiyoruz. Anadolu yakasının şehir hastanesi Sayın Bakanımızın izah ettiği gibi, en mükemmel, en güzel, adeta yarım asıra hizmet edecek bir hastane planlaması yapılacak. İnşallah Anadolu’ya İstanbul’a yakışan bir şehir hastanesi için uygun yeri sağladıkları için huzurlarınızda Genel Kurmay Başkanımıza, Kara Kuvvetler Komutanımıza teşekkür ediyorum. Protokolü de imzalandı.” Yılmaz, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirirken şöyle dedi: “Bugün çok başarılı belediye başkanımız İsmail Erdem’i ziyaret etmek için geldik. Birinci gayemiz bu. İkincisi, 14 Mart Tıp Bayramı’nda en güzel etkinliğin Anadolu yakasına kazandırılacak bir şehir hastanesi olacağını düşündük. Türkiye’nin bugünü dünden çok daha iyidir. Yarını da daha iyi olacaktır.”

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük hastanesi Sancaktepe’de

Belediye Başkanımız İsmail Erdem, böyle önemli bir günde sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayarak Sn. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Sn. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Erdem, konuyla ilgili olarak, Avrupa ve Türkiye’nin en büyük şehir hastanesinin Anadolu yakasına, Sancaktepe’ye inşa edileceği için duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirdi. Başkan Erdem, “ Böyle önemli bir günde bu haberi paylaşmaktan dolayı mutluyuz. Avrupa’nın ve elbette Türkiye’mizin en büyük, kapsamlı ve modern hastanesi ilçemize yapılacak. Dileriz, artık hiçbir vatandaşımız tedavi için yurtdışına gitmeye gerek duymayacak. İlçemize kurulacak hastanemiz sayesinde 15 bin’e yakın insanımız da istihdam edilecek. Projenin tamamlanma süresi 3 yıl olarak öngörüyoruz. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3645 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim