• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi'nde refakatçilerin hastane merdiveninde yattığı iddiası

Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi'nde refakatçilerin hastane merdiveninde yattığı iddiası
Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi’nde refakatçilerin hastane merdivenlerde yattığını gösteren fotoğraf sosyal medyada tepki topladı. Fotoğrafta 6 kadının merdivende uyuduğu görülüyor.

Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi’nde refakatçilerin hastane merdivenlerde yattığını gösteren fotoğraf sosyal medyada tepki topladı. Fotoğrafta 6 kadının merdivende uyuduğu görülüyor. Hastane yönetimi ise fotoğrafın 4 ay önce çekildiğini belirterek kendini savundu.

Şanlıurfa’da Kadın Doğum Hastanesi'nde çekildiği belirtilen bir fotoğraf sosyal medyada yayıldı. Kim tarafından çekildiği öğrenilemeyen fotoğraf adeta Şanlıurfa’nın gündemi haline geldi. Fikirmasası adlı Twitter kullanıcısı Fotoğrafa “Yanlış anlamayın Suriye veya Filistin değil Urfa kadın hastalıkları ve doğum hastanesi.” şeklinde yorum yaptı. Reşat uzun adlı kullanıcı fotoğrafı insanlık suçu olarak yorumladı. Fırat adlı kullanıcı ise “Urfa Kadın hastalıkları ve doğum hastanesi... Rezalet had safhada. Sahipsiz memleket dememişler boşuna.” şeklinde yorum yaptı. Vedat Kaplan adlı kullanıcıda hastane yetersizliğine dikkat çekerek şu yorumda bulundu: “Urfa'da yılda 63.000 doğum yapılıyor ve sadece 1 tane kadın ve doğum hastanesi var hükumete ait 11 milletvekili var çok çalişiyor maşallah.” Başka bir kullanıcı takipçilerine, “Sağlıkta çağ mı atlamıştık?” şeklinde soru yöneltirken Gamze Öncel adlı Twitter Kullanıcısı “Urfa'da anne olmamın bedeli bu mu?” diye sordu.

Sosyal medyada tepkilerin artması üzerine Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince inceleme başlatıldı. Yapılan kısa incelemenin ardından Hastane Başhekimi Eyüp Sabri Şeyhanlı tarafından yapılan yazılı açıklamada fotoğrafın gerçek olduğu kabul edildi. Ancak fotoğrafın 30 Nisan’da çekildiğini belirten Şeyhanlı, bu dönemden sonra hastanede köklü değişikliklerin yapıldığını açıkladı. 

“Hastanemizde yatan hasta refakatçilerinin merdivende uyuması ile ilgi resim 30 Nisan 2014 tarihinde hastanemizin ameliyathane ve doğum salonunun olduğu katta çekilmiştir.” diyen Başhekim Şeyhanlı, refakatçilerin neden merdivenlerde yattığı ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Hastanemize doğum nedeniyle başvuran bir hasta yakınlarının havaların yağışlı ve soğuk olduğundan ve hastane içerisinde gece 24:00 dan sonra vatandaşın mağdur olmaması, dışarıda soğukta ve yağmurda beklememeleri için hastane içerisinde acil ameliyata alınan hastalarını beklemelerine müsaade edildiği sırada çekilmiştir. Hastanemizde yatan her hasta için iki üç refakatçi gelmektedir. Acil ameliyata alınan bu hasta için de kalabalık bir grup gelerek yakınlarını beklemişlerdir.”

Şeyhanlı, benzer görüntülerin tekrarlanmaması için son üç ayda hastanede yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Şeyhanlı şöyle devam etti: “Hastane bahçesinde hasta yakınların oturabileceği 100 kişilik hasta yakınlarının yağmurdan ve güneşten korunabileceği alanlar oluşturulmuştur. Hastane içerisinde doğumhane, cerrahi ve postpartum servislerinin önünde hasta yakınların oturabilecekleri bekleme alanları oluşturulmuştur. Annelerimizin kalabilecekleri soğuktan ve sıcaktan korunabileceği 16 yataklı anne misafirhanesi hizmete sunulmuştur. Anne otelinin hizmete girmesiyle birlikte yeni doğan servisindeki annelerinin barınma ve benzeri problemleri ortadan kalkmıştır.“

Açıklama ile birlikte ayrıca hastanenin yeni fotoğrafları da paylaşıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3486 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim