• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Sarkık göğüslerin suçlusu diyetler

Sarkık göğüslerin suçlusu diyetler
Seksi ve dik göğüslere sahip olmak için hızlı kilo alıp vermeyin ve 1200 kalorinin altındaki sağlıksız diyetlerden uzak durun. Meyve, sebze ve yağsız et tüketin

Yer çekimi, hamilelik ve emzirme dönemleri göğüslerde önemli ölçüde deformasyona sebep oluyor... Ama müdahele etmenin mümkün olmadığı bu üç durumun dışında göğüslerdeki sarkmanın en önemli nedeni; hızlı kilo alıp vermek... Cosmopolitan dergisi aşırı kilonun ve sağlıksız diyetlerin göğüsleri nasıl etkilediği ve neler yapmak gerektiği hakkında bilgiler veriyor. İşte bunlardan birkaçı...

KOLAJEN DOKU ESNİYOR
Cilde sıkılık veren kolajen, göğüslerin şeklinin korunmasında da çok etkilidir. Ancak hızlı kilo alıp vermek ve sürekli diyet yapmak kolajenin esnemesine sebep olur. Sık yıkanan ve sürekli esneyen bir kazak gibi; bir süre sonra göğüslerinizdeki kolajen dokular da kendini bırakmaya başlar.
Kilo aldığınız dönemlerde yağlar, kadınlarda feminen bölgelere doğru gider. Yani siz hafifleştikçe göğüsleriniz hafif, ağırlaştıkça da ağır ve sarkık oluyor.

YAVAŞ KİLO VERİN
Göğüslerinizin sıkı ve sağlıklı olmasını istiyorsanız; beslenmenize dikkat etmeli ve düşük kalorilidiyetlerden uzak durmalısınız. Diyetinizi bir uzman denetiminde yapmalısınız.
Günlük kalori alımınız 1200 kalorinin altına düşmemeli. Bunun altında kalori alımı kolajen ve elastin bağ dokularını olumsuz etkiler. Daha fazla meyve, sebze ve yağsız et tüketmelisiniz.
Öte yandan ne kadar yavaş ve sağlıklı kilo verirseniz, verdiğiniz kiloları tekrar almanız da o derece yavaş olur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim