• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

'Savaşlarda bile sağlık kurumuna saldırılmaz'

'Savaşlarda bile sağlık kurumuna saldırılmaz'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir polis memurunun görevi başında şehit edilmesine ilişkin, ’Bu gözü dönmüşlük ve alçaklık, artık insanımıza sağlık hizmeti sunan kurumlarımıza kadar uzanmıştır’ dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gittiği Erzurum’da Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü ziyaret etti.

Bilgiç'i öldüren, iğne değil 33 saatlik mesai

Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüntülü bir günde olduğunu, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir polis memurunun görevi başında arkadan yaklaşan kişinin kalleşçe ve haince saldırısı sonucu şehit olduğunu, olayın terör saldırısı olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Şehit polis memurunun cenazesine eşinin üç aylık bebeğiyle katıldığını ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

’Bu gözü dönmüşlük ve bu alçaklık, artık insanımıza sağlık hizmeti sunan kurumlarımıza kadar uzanmıştır. Artık bu işi planlayanların, bu işin arkasında duranların nasıl alçaldıklarını toplum bir kere daha görmüş oldu. Dünyanın hiçbir yerinde sağlık binalarına saldırı olmaz, savaşlarda dahi olmaz.

Dolayısıyla terörün bu hain yüzünü mutlaka görmek, anlamak lazım, terörü teşvik edenler, teröristlerle kucaklaşanlar, sanki bir mazeret varmış da teröristler insan hayatına kast ediyorlarmış gibi yorum yapanlar, yazıp çizenler, artık yanlışlarının farkına varmalıdır.’

Prospektüsler tarih oldu Kullanma talimatı geliyor

Şehit polis memuruna Allah’tan rahmet, ailesi ve çalışma arkadaşlarına sabır dileyen Akdağ, ’Bütün sağlık çalışanları olarak her zaman yanı başımızda duran tüm güvenlik kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin. Biz sağlık çalışanları da güvenlik kuvvetlerimiz de bütün vatan toprağında bu aziz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz’ diye konuştu.

KKKA’LI İĞNEDEN ÖLEN DOKTOR

Akdağ, diğer üzüntüsünün de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından dolayı bir doktorun hayatını kaybetmesi olduğunu belirterek, yaşanan vakanın sağlık çalışanlarının işlerinin ne kadar zor olduğunu gösterdiğini bildirdi.

’Siz bir hastanın rahatsızlığını tedavi etmeye çalışacaksınız, diğer taraftan onun rahatsızlığına yol açan virüs size bulaşacak ve hayatınızı kaybetmenize yol açacak’ diyen Akdağ, ’Tabii ki çok ciddi korunma tedbirleri için gerekli protokol hazırlanmıştır, bütün sağlık çalışanları ve özellikle yöneticiler sağlık çalışanlarının bu tür hastalıklardan korunmaları için gerekli tüm tedbirleri alacaklar. Değerli doktor arkadaşımıza da Allah’tan rahmet diliyorum, onun da eşi asistan bir kardeşimiz, ona da ailesine de başsağlığı diliyorum’ şeklinde konuştu.

Anneler SGK’da dokuz doğuruyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2459 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim