• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sedyeden kalkıp bayan sağlık çalışanına saldırdı

Sedyeden kalkıp bayan sağlık çalışanına saldırdı
Adana’da 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Emine Ö. (30) sedyedeki hasta kadının şiddetine maruz kaldı.

Üzerindeki forması yırtılan, saçları çekilen Emine Ö., adli tıp raporu alıp, Cumhuriyet savcılığına duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, Merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde bir ihbarı değerlendiren 112 Acil Sağlık ekibinden Emine Ö. ve Burcu K. olay yerine giderek hasta S.K.’ye müdahale etti. Genel durumu iyi görünen hasta, yakınlarının talebiyle ambulansla özel bir sağlık kuruluşuna nakledildi. Hastane Acil Servisi’nde vaka hakkında personele bilgi veren Emine Ö., hastanın durumunun iyi ve psikolojik olduğunu ifade etti.

Bu açıklamalara kızan S.K., yattığı sedyeden kalkarak önce Burcu K.’ya saldırdı. Daha sonra Emine Ö.’nün saçlarını çeken S.K., görevli bayanın üzerindeki tişörtü yırttı. Kadın, hastane personelinin araya girmesiyle uzaklaştırıldı. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Uzlaşmayı kabul etmeyen Emine Ö., Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu.

Haksız bir saldırıyla psikolojisinin sarsıldığına işaret eden Emine Ö., ihbar sonrası kısa sürede verilen adrese ulaştıklarını ve hastaya istenen müdahaleyi yaptıklarını söyledi. Hastaneye götürülmesi gerekmeyen bir hasta olmasına rağmen yakınlarının ısrarı ile iyi niyetle acil servise taşıdıklarını belirten Emine Ö. şöyle devam etti: “Acil serviste hekime teslim ettiğimiz esnada, vakanın genel durumunun iyi olduğunu ifade ettik. Fakat hasta iyi olmadığını, nasıl böyle bir beyanda bulunduğumuzu belirterek, sedyeden atlayarak bize saldırdı. Hastalara tüm iyi niyetimizi kullanıyoruz. Ama aynı karşılığı göremiyoruz. Önce arkadaşıma saldırdı; o kaçınca benim saçımdan tuttu. Tırnaklayıp, tişörtümü parçaladı. Benim de bir ailem ve 1,5 yaşında bir oğlum var. Şikayetçiyim.”

Türk Sağlık–Sen Adana Şube Başkanı Arif Dağlı, sendika avukatı İbrahim Özer ve üyeler şiddet gören sağlık çalışanlarını ziyaret etti. 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği önünde açıklama yapan Arif Dağlı, bir bayan sağlık personelinin görevi başında yine bir bayan hasta tarafından darp edildiğini söyledi. Sağlıktaki şiddetin ne zaman sonlanacağını soran Dağlı, Sağlık Bakanlığı’nın bu gidişata ‘dur’ demesini istedi. Dağlı, geçen hafta Pozantı’da da bir 112 Acil Servis personelinin darp edildiğini hatırlattı.

Sendika avukatı İbrahim Özer ise olayın failinin hak ettiği cezayı olması için mücadele vereceklerini belirtti. Bu tür suçlarda mahkemelerin genellikle ‘hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına' karar verdiğini anlatan Özer, bunun çok caydırıcı olmadığını dile getirdi. Özer, kamu görevlilerinin hizmet sırasında yaşadıkları saldırılarda cezaların daha da artırılması gerektiğini vurguladı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim