• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Sektör kendi elemanını yetiştirecek

Sektör kendi elemanını yetiştirecek
İşitme cihazları sektörünün ihtiyacı olan akustikerler akademik eğitim alacak.

İşitme Cihazları Akustik Akademi Derneği (İCAAD) ile Almanya’daki işitme sektörünün önde gelen akademisi Bundesinnung der Hörgerate-Akustik Körperchaft des öffentlichen Rechts Deutschland (BİHA), işitme sektörüne akustiker yetiştirmek amacıyla partnerlik sözleşmesi imzaladı.

İCAAD Başkanı Mehmet Emin Ağaç, Ceylan Intencontinental Otel’de düzenlenen basın toplantısında, 2006 yılından bu yana akustiker yetiştirme çalışmaları için BİHA ile görüştüklerini, işitme sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını belirtti.

Ağaç, işitme sektörünün çok tanınmadığını, bu eksikliği gidermek için dünyanın en gelişmiş kurumlarından BİHA ile anlaştıklarını ve sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, akustiker eğitim sistemini Türkiye’ye getirdiklerini söyledi.

Sektörü tanıtmak için İCAAD’ı kurduklarını, Türkiye’de yaklaşık 3 milyon işitme engelli bulunduğunu, ancak yeterli hizmeti alamadıklarını ifade eden Ağaç, "Nerede işitme engelliler için yöntem varsa, Türkiye’ye getirmeye, nerede işitme engelli varsa onlara ulaşmaya çalışacağız" dedi.

İCAAD olarak, sektörün sorunlarını bildiklerini dile getiren Ağaç, "Türkiye’de akademi kurarak, hizmet edeceğiz. Verilecek sertifikanın uluslararası geçerliliği olacak. Türkiye’de binlerce kişi işsiz, bu sektörün en az bin akustikere, bin 500 uzman akustikere ihtiyacı var. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından bizi tanımasını istiyoruz" diye konuştu.

Ağaç, Almanya’daki Türk vatandaşlarından BİHA’yı ziyaret etmelerini ve akademide yer almalarını isteyerek, Almanya’da da akustikerlere ihtiyaç olduğunu ve BİHA’nın tecrübelerinden faydalanarak, Türkiye’deki bu kalifiye eleman sıkıntısını gidermeye çalışacaklarını kaydetti.

BİHA Başkanı Marianne Frickel de Almanya’da işitme cihazlarını sadece akustikerlerin doktorlarla işbirliği içinde hastalara verildiğini ifade ederek, işitme sektörünün yılda 1 milyar Avro ciro yaptığını ve kendilerinin "Global düşün, lokal hareket et" anlayışı ile çalıştıklarını söyledi.

Toplantıya, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, işitme cihazları ile ilgili firma temsilcileri ve öteki yetkililer katıldı.

-TÜRKİYE’DE KURULACAK AKUSTİKERLİK AKADEMİSİ-

Eylül ayında hizmete girecek akademi, 2 yılda akustiker, 3 yılda uzman akustiker mezun edecek. 4 ay teknik eğitim alan öğrenciler, geri kalan eğitim sürelerini uygulama ile geçirecek.

Sektörde 2 yıl deneyimi olanlar, 20 aylık uygulama süresinden muaf tutularak, 4 aylık teknik eğitimin ardından; diğer öğrencilere de mezun olduklarında iş imkanı sağlanacak. Mezun akustikerler, bin 500 ile 2 bin, uzman akustikerler de 2 bin 500 ile 3 bin lira arasında maaş alma imkanı bulacak.

Ekoayrinti

Bu haber toplam 2759 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim