• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Selçuk Üniversitesi'nde SİSAM kuruldu

Selçuk Üniversitesi'nde SİSAM kuruldu
İş Sağlılığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SİSAM), Konya ve çevresine iş sağlığı ve güvenliği hizmeti ve eğitimi verecek.

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını yürütmek, koordine etmek, denetlemek ve bu alanda bilimsel çalışmalar yapmak üzere, İş Sağlılığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SİSAM) kuruldu.

Öncelikli olarak tüm üniversitenin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini planlayarak, organize edecek merkezde, özellikle iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personellerinin görevlendirilmesi sağlanacak.

SİSAM Müdürü öğretim görevlisi Dr. Yaşar Ali Sulak, yaptığı konuşmada, merkezin özellikle ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla üniversitenin ilgili birimlerinin işbirliği içerisinde yurt içi ve yurt dışında iş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, sosyal güvenlikle ilgili her alanda eğitim vermek üzere kurulduğunu söyledi.

SÜ'de iş güvenliği uzmanlığı eğitimlerinin devam ettiğini dile getiren Sulak, şunları kaydetti:

"Biz buna iş yeri hekimliği ve diğer sağlık personeli eğitimlerini de dahil etmek istiyoruz. İş sağlığı ve güvenliği kurul üyeleri, risk değerlendirme ekipleri, asbest söküm çalışanı, ileri risk değerlendirme eğitimleri gibi çalışma hayatının ihtiyacı olan eğitimlere başlıyoruz. Mesleki yeterlilik ülkemizde önemli problem olarak karşımıza çıkıyor. İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemenin yolu, iş sağlığı ve güvenliği kültürüne sahip çalışan ve işverenden geçmektedir. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışacak her insan öncelikle mesleki eğitim almış olmak ve bunu belgelemek zorundadır. Konya'da bu eğitimi vermek için yeterli ortamın ve merkezin olmadığını görüyoruz. Üniversite olarak biz de mesleki yeterlilikte aktif rol alacak çalışmalar yapacağız."

SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde Meslek Hastalıkları Polikliniği'nin kurulacağına değinen Sulak, hastalıkların tıbbi tedavisinin yanı sıra bir hastalığın meslek hastalığı olup olmadığının tespitinin yapılması gerektiğini, ancak günümüzde bu tanının konmadığı için kişinin aynı iş yerine giderek tekrar hastalandığını ve hayatını kaybettiğini aktardı.

Sulak, bunlara bağlı olarak hastaların meslek hastalığı tıbbi tanısını koymak, kendisinin ve diğer iş arkadaşlarının maruziyetlerini önleyerek hastalıkların önüne geçmek için Meslek Hastalıkları Polikliniği'ni oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2986 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim