• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Selülitte suçlu olan kafein mi şeker mi?

Selülitte suçlu olan kafein mi şeker mi?
Selüliti oluşturan unsurlar üzerinde yapılan tartışmalar hakkında Dr. Özgür Göknel, önemli açıklamalar yaptı. Kafein, selülit yapmadığı gibi yağ yakıcı etkisiyle selüliti önlemekte ve selülit tedavisinde sıkça kullanılmaktadır.

Selüliti oluşturan unsurlar üzerinde yapılan tartışmalar hakkında Dr. Özgür Göknel, önemli açıklamalar yaptı. Kafein, selülit yapmadığı gibi yağ yakıcı etkisiyle selüliti önlemekte ve selülit tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. Peki neden kafein ile ilgili bu iddia ortaya atıldı, ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye insan ister istemez düşünüyor. Bir gıdanın yararını veya zararını tartışırken mutlaka ne kadar tüketildiğini veya başka hangi gıdalarla beraber tüketildiğini de irdelemek gerekir.
Kafein deyince aklımıza hemen kahve gelir. Kahve hiç kuşkusuz önemli bir kafein kaynağıdır ancak tek kafein kaynağı değildir. Kafein, çay, cola ve çikolata gibi besin maddelerinin içeriğinde de bulunmaktadır. Ülkemizde çay ve kahve genellikle şekerle tüketilirken kola ise tam bir şeker deposudur.


Aşırı miktarda aldığımız şeker, vücutta yağ olarak depolanır. Selülit tıbbi olarak hidrolipodistrofi olarak adlandırılır ve temelde cilt altı dokularında yağın en çok biriktiği bölgelerde gözlenir. Dolayısıyla selülitin gerçek sorumlusu kafein değil yağın oluşmasına sebep olan şekerin ta kendisidir ve fazla tükettiğimiz çay, kahve, çikolata ve özellikle de kolanın, içeriğindeki şeker sebebiyle, selülite neden olması kaçınılmazdır.

Tedavide yeşil çay ve kafein
Her gün yeni bir faydası keşfedilen yeşil çay son yıllarda tıp dünyasının da göz bebeği olmuştur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin yanı sıra yağ yakıcı, metabolizma hızlandırıcı etkisiyle zayıflatma özelliği sıkça vurgulanan yeşil çay, diyetlerde de artık mutlaka öneriliyor.


Çünkü fiziksel egzersiz yapılmadan uygulanan bir diyette kilo kaybı çoğunlukla su ve kas kaybı olarak gerçekleşirken, yeşil çay sadece yağ dokusuna etki ederek kişinin aynı zamanda sıkılaşmasını ve varolan selülitlerin de giderilmesini sağlıyor. Kafein ise, yeşil çayın etkinliğini daha da artırıyor dolayısıyla ikisinin birlikte kullanımı yağ yakımını ve kilo kaybını hızlandırıyor.
 

Tabii ki doğru dozda alınması gerekiyor, sadece yeşil çayı demleyip içerek bir sonuç alamayabilirsiniz. Bu sebeple selülitlerden ya da bölgesel yağlanmadan kurtulmak ve kilo vermek için mutlaka Sağlık Bakanlığı onaylı yeşil çay ve kafein tabletlerini kullanmanız sağlığınız için çok önemli. Yalnız dikkat edin, eczanelerde satılan her tablet Sağlık Bakanlığı izinli değildir. Özellikle belirtmeniz gerekebilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3445 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim