• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Selvinaz yeni yüzüne kavuşacağı günün özlemiyle yaşıyor

Selvinaz yeni yüzüne kavuşacağı günün özlemiyle yaşıyor
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tetkikleri yapılıp dosyası hazır hale getirilen 37 yaşındaki Selvinaz Mert, yeni yüzüne kavuşacağı günün özlemiyle yaşıyor

Yüzünün yüzde 90'ı yanık olan Selvinaz Mert, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum’daki mitingine katılarak yüz nakli için kendisinden yardım talebinde bulundu. Miting için yaşadığı İstanbul Çekmeköy’den Erzurum’a giderek Başbakan Erdoğan ile görüşen Selvinaz Mert, yardım konusunda beklediği sözü aldı. Başbakan Erdoğan’ın Sağlık eski bakanı Recep Akdağ’a verdiği talimat sonucunda Selvinaz Mert, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Mert, burada Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Cerrahi Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüştü.

'GURURUM İNCİNMİŞTİ'

Erzurum'un Akdağ Köyü’nde henüz 18 yaşındayken yaşadığı talihsiz olayı anlatan Selvinaz Mert, "18 yaşımdaydım. Köyde bir gençle tanıştım. Bu genç bir gün yanıma gelip benden hoşlandığını, evlenmeyi düşündüğünü söyledi. Ben bir şey söylemeden annem geldi ve onunla oturduğum için çok kızdı. Köy meydanında saçımdan sürükleyerek dövdü. Çok ağrıma gitti. Gururum incinmişti. Beni evde odaya kilitledi ve akşam babama söylemekle tehdit etti. O an bir cahillik yaptım. Odada bulunan av tüfeğini çeneme dayayıp tetiği çektim. Kurşun gözümden çıkmış ve yüzümün yarısını yok etmişti. Çıktığım genç de beni terk etti" dedi.

’İNANCIMI KAYBETMEDİM’

Selvinaz Mert, yoğun bakımda 10 gün tedavi gördüğünü anlattı. Mert, "Erzurum’dan İstanbul’a sevk edildim. İlk seferinde yedi hastanede tedavi gördüm. Sonra tam sekiz yıl süren, acı dolu 50’ye yakın ameliyat ve operasyon geçirdim. Başlangıçta nefes almakta zorlanan, yemek yiyemeyen biriydim. Ameliyatlarla açıkları kapatılan yüzümün daha da değişeceğine inanıyorum" dedi. Rahatlıkla konuşup kendini ifade edebildiğini aktaran Selvinaz Mert, "Konuşup yemek yiyorum, su içebiliyorum. Yeni yüzümü sabırsızlıkla bekliyorum. Hayat benim için şimdi çok değerli. Her ilgilenene hayatımı anlatıyorum. Sayısız kez narkoz aldım, yoğun bakımda kaldım. Hepsi yeniden sağlıklı günlerime kavuşabilmek için" şeklinde konuştu.

Doktorların tavsiyesine uyacağını belirten Selvinaz Mert, "Doktorum ne derse ona uyacağım. Bu yüz nakli de olabilir, estetik operasyonlar da olabilir" ifadelerini kullandı.

fft2mm2859428.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2403 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim