• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Senior Assist 160 milyon Euro’luk yatırımla Türkiye’de

Senior Assist 160 milyon Euro’luk yatırımla Türkiye’de
Alanında Avrupa’nın lider kuruluşları arasında yer alan Belçikalı Senior Assist Sağlık Grubu Türkiye’de faaliyetlerine başlıyor.

Türkiye’ye ilk etapta 160 milyon Euro’luk yatırım ile giren Senior Assist, +60 Yaşam Evi, Evde Bakım, Gündüz Bakım ve Tele Bakım alanlarında hizmet verecek. Küresel bilgi birikimi ve tecrübesiyle Türkiye’ye bakım modeli sunan Senior Assist bireylere ‘aile sıcaklığında, güvenli, huzurlu ve mutlu bir yaşam’ sunmayı hedefliyor.

Güney Amerika, Büyük Britanya, İspanya ve Belçika başta olmak üzere dünya genelinde 3.200 yatak kapasiteli 42 huzurevi bulunan Avrupa’nın alanında liderlerinden Senior Assist Sağlık Grubu Türkiye’de +60 yaşam evleri, evde bakım, gündüz bakım ve tele bakım olmak üzere 4 temel alanda hizmet sunuyor. Senior Assist, bireylere ‘aile sıcaklığında, güvenli, huzurlu ve mutlu bir yaşam’ sunmayı hedefliyor. İlk etapta Güre’de 80 yatak kapasiteli, Haziran’da tamamlanacak 280 yatak kapasiteli Beylikdüzü merkezleri ile faaliyetlerine başlayan Senior Assist, 5 yıl içerisinde yatak kapasitesini 5 bine çıkarmayı planlıyor.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Senior Assist Yönetim Kurulu Başkanı Bart Vanderschrick, Senior Assist’in 2006 yılında ileri yaştaki bireylerin fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan iyi bir yaşam sürdürmesini sağlamak hedefiyle kurulduğunu ve bugün 42 yaşam merkezinde 3.200 yatak kapasitesiyle hizmet verdiğini söyledi. Vanderschrick; “Yaşlı bakımındaki uluslararası birikimimizi, 60 yaşın üzerindeki 6 milyon kişi için Türkiye'ye getirdik” dedi. Vanderschrick, ‘insan odaklı’ yaklaşım ve kalite felsefesi doğrultusunda hem misafirlerinin hem de çalışanların Senior Assist için büyük önem taşıdığının da altını çizdi.

Avrupa’da yaşlı nüfusun arttığını söyleyen Bart Vanderschrick, Türkiye’de 60 yaş üzeri yaklaşık 6 milyon insan olduğunu ve bu rakamın 2050 yılında 17 milyona ulaşmasının öngörüldüğünü belirtti. 

 

5 yılda toplam 300 milyon Euro’luk yatırım

 

Türkiye’de 1960’lı yıllarda başlayan huzurevi hizmetlerinde 52 senede 24 bin yatak kapasitesine ulaşıldığını söyleyen  Senior Assist CEO’su Emrah Gültekin, Türkiye’deki merkezlerinde 5 yılda toplam 5 bin yatak kapasitesi ile hizmet vermeyi planladıklarını belirtti. Gültekin, 60 yaş üzeri kişilerin hayat kalitesini yükseltmek ve yaşama aktif katılımlarını sağlamak için Türkiye’de bakım standardını yükselteceklerini söyledi. Gültekin; “Tükiye’ye 3 yılda 160 milyon yatırım ile girdik, hedefimiz bu rakamı 5 yılda 300 milyon Euro’ya çıkarmak. Yerel ihtiyaçları da analiz ediyor ve planlamalarımızı yapıyoruz ancak öncelikle yaşlı nüfusun yoğun olduğu İstanbul, Kuzey Ege, Ankara ve İzmir bölgelerine odaklanacağız.”

 

Senior Assist Türkiye’ye bakım modeli sunuyor

Senior Assist, küresel bilgi birikimi ve tecrübesiyle Türkiye’ye bakım modeli sunuyor. Sirket yapısını ve işleyişini sürekli geliştiren Senior Assist, ERP sistemi ile iş yapış süreçlerindeki verimliliği artırırken kendi geliştirdiği online takip sistemi ile de bireylere verilen tüm hizmeti kayıt altına alıyor. Bu sayede, bireyin izniyle, yakınları bulundukları yerden internet aracılığıyla Senior Assist’in sistemine giriş yaparak, yapılan tüm işlemleri görebiliyor.

 

Güre’de doğayla baş başa, Beylikdüzü’nde ise hayatın içinde bir yaşam

Doğal güzellikleri ve tertemiz havasıyla Türkiye’nin sayılı termal merkezleri arasında yer alan Güre +60 Yaşam Evi’nde 24’ü özel bakım ünitesi olmak üzere, tümü deniz ve dağ manzaralı, 80 yataklı 40 oda bulunuyor. Standart aktivitelere ek olarak Güre’de termal terapi de uygulanıyor. Haziran’da hizmete girecek olan 280 yatak kapasiteli Beylikdüzü +60 Yaşam Evi’nde ise ile Sağlıklı Yaşlı Bakımı, Yatakta Sürekli Bakım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Gündüz Bakım hizmetleri verilecek.

 

Kişiye özel ortam, kişiye özel hizmet, kişiye özel bakım

Yaşlı ergonomisi düşünülerek inşa edilen Senior Assist merkezlerinde her kat değişik zevklere uygun olarak farklı renk, koku ve görsellerle tasarlandı. Merkezlerde ayrıca gero tasarım uygulaması da kullanılıyor.

Her bireyin farklı ve özel olduğuna inanan Senior Assist, hizmet felsefesi gereği “kişiselleştirilmiş hizmetler” sunuyor. Bireylerin fiziksel, zihinsel ve sosyal ihtiyaçlarına odaklanan Senior Assist, misafirlerinin yaşam kalitelerini koruyarak ve geliştirerek aktif hayata daha fazla katılımlarını sağlayacak aktiviteler de sunuyor. Öte yandan bireylerin bakım planlaması ise disiplinli bir gözlem ve değerlendirme süreci sonucunda yapılıyor. Senior Assist merkezlerinde konaklayan sakinlerin tedavisi yakından takip ediliyor, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri için de ‘kişisel beslenme’ programı uygulanıyor.

 

+60 Yaşam Evlerinde sosyal ve fiziksel aktiviteler ön planda…

Otel standardında çeşitli hizmetler sunan, spa, sağlık merkezi, terapi merkezi ve tedavi merkezleri bulunduran +60 Yaşam Evi’nde uygulanan başlıca programlar arasında çeşitli sosyal ve kültürel aktiviteler de yer alıyor. Fiziksel aktiviteler arasında ise yoga, pilates, dans, günlük vücut egzersizleri, vücut masajları, doğa yürüyüşleri, yüzme ve fitness bulunuyor. Ayrıca, bireysel terapi ve grup terapileri ve başlıca psikolojik aktiviteler ile birlikte 7/24 sağlık hizmetleri de sunuluyor.

 

Senior Assist, yaşlılar için Yaşam Köyü de kuracak

+60 Yaşam Evi merkezlerine ek olarak önümüzdeki dönemde yaşam köyü projesi de hayata geçirmek istediklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bengi Tutak; “Türkiye’de 60 yaş üzeri bireylere sunduğumuz hizmeti bir adım öteye taşıyarak onlara yeni yaşam stili ve desteği sunan bir yaşam köyü inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.

 

 

Hasta ve ailelerine bulundukları ortamda sağlık desteği…

Senior Assist, günlük yaşam şartlarını koruyarak tedavi sunmak, hastalığın oluşturabileceği yetersizlik etkisini azaltmak amacıyla hasta ve ailelerine, yaşadıkları ortamda sağlık desteği de  veriyor.

Evde Bakım’ın tıbbi hizmetleri kapsamında; aile hekimi/evde bakım doktoru ziyareti, uzman doktor ziyareti, telefonla danışmanlık, tıbbi girişimler bulunuyor. Bakım hizmetleri kapsamında ise hastanede ve evde planlı hemşire veya bakım destek personeli hizmeti, prematüre, yenidoğan bebek bakımı ve aile eğitimi, yoğun bakım hizmeti, diyetisyen hizmeti,  fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, sosyal hizmet uzmanı ve psikolog desteği veriliyor. Ek olarak;  Özel Tedavi Hizmetleri kapsamında, her hastanın karşılaştığı sorunlar ve bakım gereksiniminin kişiye özel olduğu düşünülerek ²Kişiye Özel Hizmet Planı² hazırlanıyor. Ayrıca hastanın kendi bakımını üstlenmesinin önemli olduğu hastalıklar için geliştirilmiş bir “Hastalık Yönetimi Hizmeti” de bulunuyor. Hastanın evden çıkamadığı acil ya da zorunlu durumlarda gereksinimlerini karşılamak amacıyla verilen “Destek Hizmetleri” de Senior Assist’in özel tedavi hizmetleri kapsamında. “İş Yerinde Sağlık” hizmetin de ise; kurumun gereksinimleri doğrultusunda hedef kitle odaklı programlar planlanıyor ve çalışanlara bulundukları ortamda hizmet veriliyor. Senior Assist, tedavi ve bakım hizmetinin yanı sıra koruyucu sağlık hizmeti de sunuyor.

Bu haber toplam 3713 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim