• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sertifikalı Eğitim Programlarının Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri hakkında duyuru

Sertifikalı Eğitim Programlarının Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sertifikalı Eğitim Programlarının Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri hakkında duyuru yayımlandı.

04 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümleri gereği sertifikalı eğitim programlarıyla ilgili tüm iş ve işlemler eğitimin konusuyla ilgili Bakanlığımız birimlerince yürütülecektir. Bu kapsamda sertifikalı eğitimlerle ilgili yapılacak tüm yazışmaların duyuruda belirtilen açıklamalar doğrultusunda ilgili birimlerle yapılması hususunda gereğini arz/rica ederiz. 

 

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARININ BAKANLIĞIMIZ İLGİLİ BİRİMLERİ

AÇIKLAMA:

1. Tablo 1’deki eğitimler 21 Ağustos 210 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği ve 04 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmiş alanlar ile sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenme süreci devam eden programlar olup bu eğitimlerle ilgili her türlü iş ve işlemler Bakanlığımız ilgili birimlerince yürütülecektir.

Bu kapsamda bu eğitimlerle ilgili sertifikalı eğitim uygulayıcılarının (eğitim merkezlerinin) yetkilendirilmesi, eğitimlerin düzenlenmesi, sertifikalarının tescili ve her türlü görüş talebi ile ilgili tüm yazışmalar ilgili birimlerle yapılacaktır.

2. Tablo 2’deki eğitimler 21 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği yayımlanmadan önce alınmış ve 21 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliğinin geçici 1’inci maddesi gereği sertifikaları tescil edilen eğitimler olup bu eğitimlerle ilgili her türlü iş ve işlemler de ilgili birimler tarafından yürütülecektir.

Tablo 2’de yer alan eğitimlerin Bakanlığımızca 04 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre yeniden sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmesi ve standartlarının ilan edilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda söz konusu eğitimler sonucunda verilen sertifikalar bu alanların sertifikalı eğitim alanı olarak tanımlanıp standartları ilan edilinceye kadar tescil edilmeyecektir.

Bu eğitimlerin sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmesine dair henüz herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

Bu nedenle Tablo 2’deki eğitimlerin sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmesi talebi, bu eğitimlere daha önceden katılarak sertifika alan ancak 21 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliğinin geçici 1’inci maddesi gereği verilen 2 (iki) yıllık yasal sürede sertifikalarını tescil ettirmeyen sertifika sahiplerinin sertifika tescil talepleri ve bu eğitimlerle ilgili her türlü görüş taleplerini kapsayan tüm yazışmalar ilgili birimlerle yapılacaktır.

3. Bu duyuruda yer alan Tablo 1 ve Tablo 2’deki sertifikalı eğitim programları ile ilgili sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmesi talebi, sertifikalı eğitim uygulayıcılarının (eğitim merkezlerinin) yetkilendirilmesi, eğitimlerin düzenlenmesi ve her türlü görüş talebi ile ilgili başvurular İl Sağlık Müdürlüklerine yapılmış ise İl Sağlık Müdürlükleri söz konusu başvuruları Bakanlığımız ilgili birimlerine göndereceklerdir.

4. Sertifika tescilleri ile ilgi yapılacak işlemler kapsamında yapılacak yazışmalarda aşağıda belirtilen hususlar dikkate alınacaktır.

a. 04 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmiş ve ilan edilmiş alanlarda Bakanlığımızca yetkilendirilmiş sertifikalı eğitim uygulayıcılarınca (yetkili eğitim merkezlerince) yapılmış eğitimler sonucunda verilen sertifikalar söz konusu yönetmeliğinin sertifika tescilleri ile ilgili 10’uncu maddesinin 4’üncü fıkrası gereği sertifikalı eğitim Özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişilerce düzenlenmiş ise İl Sağlık Müdürlüklerince tescil edileceğinden bu sertifikalar tescil için Bakanlığımız ilgili birimlerine gönderilmeyecektir. Sertifika tescil işlemleri İl Sağlık Müdürlüklerince yapılacaktır.

b. Tablo 1’de yer alan 04 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenme sürecinin devam ettiği belirtilen eğitim programları ile Tablo 2’de yer alan 21 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim yönetmeliğinin geçici 1’inci maddesi gereği sertifikaları tescil edilen eğitim programlarına ait tescil edilmemiş sertifikalar İl Sağlık Müdürlüklerince tescil edilmeyip bu sertifikaların tescil talepleri resmi yazı ile Bakanlığımız ilgili birimlerine gönderilecektir.

c. (a) ve (b) maddelerinde belirtilen hususların dışında Tablo 1’de yer alan sertifikalı eğitim programlarıyla ilgili sertifika üzerindeki eğitim tarihi 04 Şubat 2014 tarihinden önce olan eğitimler sonucunda alınmış sertifikalar İl Sağlık Müdürlüklerince tescil edilmeyip tescil ve denklik işlemlerinin yapılması için resmi yazı ile Bakanlığımız ilgili birimlerine gönderilecektir.

5. Yukarıda belirtilen hususlarla alakalı bilgi almak, sorun bildirmek ve düzeltme yapmak için [email protected] adresine e-mail atılarak ilgili personelle irtibata geçilmesi gerekmektedir.

EKLER:
1. Tablo 1
2. Tablo 2

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

    Kaynak: Haber Kaynağı
    Bu haber toplam 8133 defa okunmuştur
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim