• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

"Sezaryenle Doğum Oranı Düşüyor"

"Sezaryenle Doğum Oranı Düşüyor"
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Somaliye sağlık hizmeti götüreceklerini açıkladı. Bakan Akdağ şöyle konuştu:

"Güvenlik ve uygun yer temini Somali yönetimi tarafından sağlandığında mobil hastanelerimizi götürerek, gönüllü sağlık çalışanlarımızla oradaki kardeşlerimize de ciddi bir sağlık hizmeti vereceğiz. 6 hastane götürmek üzere hazırız. Zaten mobil hastanelerimiz hazır. Donanımları da büyük ölçüde bitti. Personelimiz de aşağı yukarı hazır. Önemli olan ihtiyaçların belirlenmesi ve güvenliğin temin edilmesi. Somali'de arkadaşlarımız bu konuda inceleme yapıyorlar. "

Partilerinin kuruluşunun 10'uncu yılı olduğunu hatırlatan Bakan Akdağ, dünyanın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu ama Türkiye'nin sapasağlam ayakta durduğunu söyledi.

SEZARYENLE DOĞUM AZALIYOR

Sezaryenle mücadele başlattıklarını da hatırlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ şunları söyledi:

"Ülkemizde gereksiz yere sezaryenle doğum sayısı çok artmıştı. Çeşitli sebepleri var. Hekim tarafı var, anne tarafı var. Bu çabalarımız sonucunda, uzun yıllardır ilk defa Türkiye'de ilk hamileliklerini sezaryenle sonlandıranların sayısında azalma oldu. Bunu devam ettireceğiz. Bu ciddi ve kapsamlı bir program. İlk doğumunu sezaryenle yapanların oranı yüzde 26'dan yüzde 23'e kadar geriledi. Bu daha da gerileyecek, buna inanıyorum. Vatandaşlarımızı da bilgilendireceğiz. İhtiyaç olduğunda tabii ki annelerin, bebeğin sağlığı açısından sezaryen yapılır. Ama ihtiyaç olmadığında şunu bilmeliyiz sezaryen normal bir yol değil. Hamile annenin karnı yarılıyor ve bebek oradan alınıyor. Bütün bilimsel çalışmalar, hem anne açısından hem de bebek açısından normal doğmun sağlıklı olduğunu belirtiyor. "

YABANCI DOKTOR GELEBİLİR

Yabancı doktor getirilmesi konusunda da açıklama yapan Bakan Akdağ, Türkiye'de ciddi bir doktor açığı bulunduğunu kaydederek şöyle dedi:

"Dolayısıyla bu doktor açağını kapatmak için, öncelikle kaliteli biçimde kendi fakültelerimizde öğrenci yetiştirmeli ve onları dokor yapmamız gerekli. Bunun dışında da Türkiye'ye dışarıdan doktor gelip çalışacaksa, buna Türkiye'ye beyin göçü demeliyiz. Ben bunu muhalefetle çok konuştum. Türk doktorları dünyanın her yerinde hizmet veriyor. Türkiye'yi bilen ve YÖK'ün teknik esaslarına göre iyi bir okuldan mezun olanlar ancak gelip çalışabilirler. Türkiye'de doktor sayısının artması hem doktorların hem de hastaların işini kolaştırıacaktır. "

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret ettikten sonra partisinin il başkanlığına gitti.

sondakika.com

Bu haber toplam 1933 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim