• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

SGK: 700 bin liralık dairesi olanın bile Yeşil Kart’ı var

SGK: 700 bin liralık dairesi olanın bile Yeşil Kart’ı var
Yeşil Kart sahiplerini çapraz sorguyla inceleyen hükümet, 270 bin kişinin kartını iptal etti. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın koordinasyonunda Yeşil Kart sahiplerinin tapu ve araç kaydı, ..

Yeşil Kart sahiplerini çapraz sorguyla inceleyen hükümet, 270 bin kişinin kartını iptal etti. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın koordinasyonunda Yeşil Kart sahiplerinin tapu ve araç kaydı, aylık gelir ve gider durumu incelendi. 270 bin kartın iptaliyle Yeşil Kart sahiplerinin sayısı 9 milyon 377 bine indi.

Yeşil Kart sahiplerini yakın takibe alan hükümet, çapraz sorgulamayla tapu ve araç kaydı, gelir ve sosyal güvenlik durumunu incelediği 270 bin kişinin kartını iptal etti. Böylece Yeşil Kart sahiplerinin sayısı 9 milyon 377 bine geriledi.

Hükümet, sosyal yardımlardan yararlanmak için başvuranlara yönelik inceleme sistemini (SOYBİS) geçen yıl Yeşil Kart sahiplerine de uygulamaya başlamıştı. NTV’nin haberine göre, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda Yeşil Kart sahiplerinin 28 ayrı konudaki bilgileri, 13 ayrı kurumun veri tabanında sorgulandı.

Yeşil Kart sahiplerinin sosyal güvenlik durumuna, tapu ve araç kayıtlarına gelir düzeylerine, başka kurumlardan sosyal yardım alıp almadıklarına bakıldı. İncelemeler sonunda usulsüz olarak alındığı belirlenen Yeşil Kart’lar iptal edildi. Bu şekilde usulsüz olarak Yeşil Kart aldığı belirlenenlerin sayısı 8 ayda 270 bini buldu. Yeşil Kart sahiplerinin sayısı da kart iptalleriyle birlikte 9 milyon 377 bine geriledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, 2010 yılı sonunda VATAN’a verdiği röportajda, oluşturulan bir komisyonun Yeşil Kart sahiplerinin gerçek gelirlerini, harcamalarını tek tek tespit edeceğini açıklamıştı.

2011 yılında istismarın önüne geçmek için Yeşil Kart’a yönelik bazı önlemler alınacağı da geçen yılın sonunda açıklanmıştı. Bu yıl hayata geçirilecek uygulamaya göre Yeşil Kart sahipleri İşkur’a zorunlu kayıt ediliyor. Kendilerine en az 3 kez iş teklifinde bulunulan ve bunları kabul edip çalışmayanın kartı iptal edilecek.

SGK: 700 bin liralık dairesi olanın bile Yeşil Kart’ı var

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, VATAN’a yaptığı açıklamada, Ankara’da bugün 700 bin lira değerinde dairesi olan Yeşil Kart sahiplerinin bulunduğunu belirterek şu örneği vermişti: “Ankara’nın gelişmekte olan bir bölgesinde gecekondusu olan, başka hiçbir şeyi olmayan bir kişiye Yeşil Kart verilmiş. Kendisi, karısı, 4 çocuğu... Ama Ankara o tarafa doğru geliştiği için, o bölgede gecekondular birden bire en az 600-700 bin liralık satışı olan dairelere dönüştü. O gecekondu sahibine de iki arsasından dolayı daire verildi. Ama hâlâ Yeşil Kartlı. Çünkü sağlıklı bir kontrol mekanizması yoktu.“

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4560 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim