• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

SGK Basılı Bilgi ve Belgeleri Elektronik Ortama Aktarıyor

SGK Basılı Bilgi ve Belgeleri Elektronik Ortama Aktarıyor
SGK'daki basılı bilgi ve belgelerin e-devlet hizmetlerinde kullanılabilmesi için elektronikortama aktarılmasına ilişkin işbirliği protokolü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile UlaştırmaBakanlığı arasında 21 Temmuz 2010 tarihinde imzalandı.
SGK'daki Basılı Bilgi ve Belgelerin Elektronik Ortama Aktarılmasına İlişkin Protokol İmzalandı
SGK'daki basılı bilgi ve belgelerin e-devlet hizmetlerinde kullanılabilmesi için elektronik ortama aktarılmasına ilişkin işbirliği protokolü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında 21 Temmuz 2010 tarihinde imzalandı.
Bu Proje Diğer Kamu Kurumlarına da Örnek Olacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez binasında gerçekleşen imza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım; “Vatandaşlarımıza ait bilgilerin elektronik ortamda toplanmasına ilişkin çalışmalar 2008 yılında başlamıştı. Kamuda hizmet kalitesini artırarak vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz. E-devlet hizmetlerinin sunulması için kamu kurum ve kuruluşlarının hazır olması gerekiyor. Kamuda en büyük zorluk arşiv yani kurumsal hafıza. Bu proje ile tüm kayıtları istediğimiz kadar saklayabileceğiz.” dedi. Çalışmaları TÜRKSAT’ın yürüteceğini bildiren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yıllar önce arşivlerde yer kalmaması nedeniyle eskiye ait tüm belgeleri, kağıtları ve dosyaları SEKA’ya göndermek isteyen çalışanlarına “İyi düşünmüşsünüz ama hepsinden bir kopya alın da öyle gönderin.” diyen yöneticiyi örnek vererek, “Biz bu proje ile hiçbir şeyi atmayacağız. Biz akıllı arşiv kenti kuruyoruz. Bütün dokümanları elektronik ortamda saklayıp çıktı alabileceğiz.” açıklamasında bulundu. Kamuda bu kadar kapsamlı bir projenin ilk defa uygulanacağına dikkat çeken Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının insanları çok yakından ilgilendiren faaliyetleri bünyesinde barındırdığını, bu nedenle de vatandaşlarımızın neredeyse tüm bilgilerinin özenle saklanacağı bir yapının kurulması gerektiğini belirtti. Ulaştırma Bakanı projenin diğer kamu kurumlarına da örnek olacağına inandığını ifade ederek, “2 yıllık sözleşme süresi olan projeyi 1,5 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Protokolün hayırlı ve
uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Vatandaşın Memnun Olacağı Vatandaş Odaklı Bir Hizmet Sunmayı İstiyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise konuşmasında; “Bugün çok heyecanlı olduğumuz bir gün. Bir yıl önce başlattığımız projenin protokolü için birlikteyiz. Çok önemli bir adım atıyoruz. Bu proje, bir değişim ve gelişim projesi. Tüm bilgi ve belgelerin elektronik ortama aktarılması çok önemli bir olay. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek, emeklilik gibi işlemlerini çok daha kısa bir zamanda halledilebilmek mümkün olacak. Zaten biz emeklik işlemleri için çalışmalar yapmıştık. Daha önce emeklilik işlemleri için müracaat eden vatandaşımıza 50 gün içerisinde cevap veriyorduk. Bu süreyi 31 güne çektik. Daha da hızlı hizmet vermek ve bu süreyi 3 güne indirmek istiyoruz.” dedi. Sosyal Güvenlik Kurumunda birbirinden farklı üç arşiv sisteminin bulunduğunu söyleyen Dinçer, proje ile bu kurumlardaki tüm bilgi ve belgeleri elektronik ortama aktararak emeklilik işlemleri, hizmet birleştirme işlemleri gibi tüm sosyal güvenlik işlemlerinin çok daha hızlı yapılabileceğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu projenin dışında 30’a yakın farklı bilişim projesinin de bulunduğunu belirterek, ”Bilişim sistemleri bizim için çok önemli. Vatandaşın memnun olacağı vatandaş odaklı bir hizmet sunmayı istiyoruz.  2011 yılı sonunda önemli mesafe almış olacağız. Bu mutlu günümüzde burada olan herkese teşekkür ediyor ve bu projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Basılı Bilgi ve Belgelerin Elektronik Ortama Aktarılması Projesi’nin hayata geçirilmesi için protokol imzalandı. İmza törenine Ulaştırma Bakanlığı ile Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığının üst düzey yöneticileri katıldı.
Bu haber toplam 4065 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim