• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

"SGK Başkanı istifa etsin"

"SGK Başkanı istifa etsin"
Emekli Bir-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile SGK Başkanı M. Emin Zararsız’ın emeklilere promosyon sözü verdiğini ifade ederek, verilen bu sözün yerine getirilmediği gerekçesiyle ...

Emekli Bir-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile SGK Başkanı M. Emin Zararsız’ın emeklilere promosyon sözü verdiğini ifade ederek, verilen bu sözün yerine getirilmediği gerekçesiyle istifalarını istedi.

Emekli Birliği Sendikası (Emekli Bir-Sen) Çalışma Bakanı Ömer Dinçer ile SGK Başkanı M. Emin Zararsız’ın emeklilere promosyon sözü verdiğini ifade ederek, verilen bu sözün yerine getirilmediği gerekçesiyle istifalarını istedi.

Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş yazılı bir açıklama yaparak, Dinçer ve Zararsız’ın emeklileri mağdur ettiğini ve yalancı durumuna düşürdüklerini ifade ederek ikiliyi istifa etmeye çağırdı.

-"BAKAN DİNÇER, BİZİ 'YALANCI DURUMUNA' DÜŞÜRDÜ"-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’i 2 Haziran tarihinde ziyaret ederek emeklilerinde bankalardan promosyon alması konusunda Dinçer’den söz aldıklarını vurgulayan Odabaş, aradan geçen altı aya rağmen bu sözün tutulmadığını belirtti. Ayrıca son anayasa değişikliğinde “toplu sözleşme hükümlerinin emeklilere yansıtılması” hükmü ile Emekli Sandığı emeklilerine de 80 TL yansıtılacağının vadinde bulunmasına rağmen, Odabaş bunun da gerçekleşmediğini savundu.

Bakan Dinçer’in promosyon sözü sonrası emeklilerin büyük bir umuda kapıldığını belirten Odabaş, bu umudun büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünü vurguladı. Odabaş, “Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, Emekli Bir-Sen heyetinin önünde maaş promosyonu emeklilere de verilecek sözünü verdi. Bizde Bakanın sözüne güvenerek emekliye promosyon geliyor müjdesini kamuya açıklayarak yalancı durumuna düşürüldük. Bundan dolayıdır ki Çalışma Bakanından yalnız engelli vatandaşlar ayrımcılık yapmadı, aynı zamanda ülkemizde yaşayan 9 milyon 250 bin emekliye de ayrımcılık yapılmıştır. 2007’den bu güne kadar 2007/21, 2008/18 ve 2010/17 sayılı Başbakanlık genelgesi ile çalışanlar maaş aldıkları bankalardan Promosyon alırlarken emeklilerin mağduriyeti halen devam etmektedir” dedi.

-SGK BAŞKANI DA İSTİFA ETMELİ-

Odabaş, SGK Başkanı M. Emin Zararsız’ın da istifasını istedi. Odabaş, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile SGK Başkanı da kendi kurum personellerine maaş aldığı bankalardan promosyon alırlarken, biz emeklilerin hakkı olan maaş promosyonumuzdan ise kimlerin istifade ettiği bilinmemektedir. Ayrıca Zararsız kendi personelinin promosyon alması (emeklilerin maaşlarını da size yansıtırım pazarlığı yaptığı iddia edilirken) için pazarlık yaparken emeklilerin göz ardı edilmesi bizleri derinden üzmektedir. Açlık ve yoksulluk sınırları içerisinde kalan ömürlerini sürdüren emeklilerin Promosyona daha çok ihtiyacı olduğunu kabul etmesine rağmen bugüne kadar her hangi bir olumlu gelişme olmamıştır. Zararsız’ı emeklilere karşı bu duyarsız tavrından dolayı istifaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2018 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim