• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Sgk Çalışanlarından 'Performans' Tepkisi

Sgk Çalışanlarından 'Performans' Tepkisi
Kesk'e Bağlı Büro Emekçileri Sendikası (bes), Sosyal Güvenlik Kurumu (sgk) İşyerlerinde Ek Ücretlerin ve Fazla Mesai Ücretlerinin Artırılmasını İstedi

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işyerlerinde ek ücretlerin ve fazla mesai ücretlerinin artırılmasını istedi.

BES Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ayar, şube yöneticileri ve SGK üyesi memurlar ile birlikte SGK Antalya İl Müdürlüğü önünde, işyerlerine kamera konulması, çalışanların turnikeden geçirilmesi, performans ücretleri, atama, görevlendirme ve imza yetkilerinin belirlenmesi konularında yaşanan sıkıntılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

SGK Başkanlığı'nca Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin değiştirilerek 45 SGK personelinin 'Kariyer' ve 'Liyakat' ilkelerine uygun olup olmadığına bakılmaksızın SGK İl Müdür Yardımcılıkları görevine atandığını belirten Ayar, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Merkez müdürlüklerine yapılan tüm atamaların 'kuşku' verici olduğunu öne sürdü.

Açıktan atama yapılarak personel açığının kapatılması gerektiğini ifade eden Ayar, şunları kaydetti:

'Mevcut SGK çalışanlarından koşulları uygun olanların SGK Kontrol Memurluğu ve Sosyal Güvenlik Uzmanlığı gibi kadrolara öncelikle atanması ve böylece SGK çalışanlarına görevde yükselme olanağı sağlanmalıdır. SGK birimlerinde ihtiyaç duyulan diğer kadrolara, başta memur kadrosu olmak üzere açıktan atama yapılarak personel açığı kapatılmalı ve iş yükü hafifletilmelidir.'

SGK yöneticileri tarafından adil olmayan yöntemlerle ve keyfi biçimde uygulanan 'performans ödemesi' ve 'turnike-performans denetimi' ile SGK çalışanlarının karşı karşıya getirildiğini iddia eden Ayar, şöyle devam etti:

'Diğer taraftan çalışanların yasal hakları olan mazeret izni, yıllık izin ve hastalık izinlerini kullanmaları engellenmektedir. kılık kıyafetinden, hizmet alan vatandaşa seslenişinden, güler yüzlü, asık suratlı oluşuna, görev yaptığı il ya da servisten kullandığı izin süresine, turnikeden giriş çıkış sayısına kadar pek çok subjektif kriter üzerinden çalışanların performansları keyfiyetle belirlenmektedir.

SGK çalışanlarının 'performans' adı altında birbirine karşı yarıştırılmasına, sağlıksız çalışma koşullarına, turnike ve kamera denetimlerine, kadrolaşmaya, usulsüz görevlendirmelere son verilmelidir. İş yükünün giderilmesi için yeni kadrolu personel istihdam edilmeli. Fazla mesai ücretleri 5 katına çıkarılmalıdır. Ek ücretler artırılarak temel ücrete dahil edilmeli ve emekli maaşına yansıtılmalıdır.'
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim