• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

SGK: Depremzedelerden katkı payı alınmayacak

SGK: Depremzedelerden katkı payı alınmayacak
Van'da depremzedelerden ilaç ve muayene katılım ücreti alınıp alınmadığı tartışmalarına Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Murat Karaşen açıklık getirdi.

Karaşen, "Sigortalı olsun olmasın depremzedelerden ilaç katkı payı ve muayene katılım ücreti alınmıyor. Hatta geçmişe dönük muayene katılım paylarını bile almıyoruz." dedi.

Depremin vurduğu Van'da kış hastalıkları kendini göstermeye başladı. Çocuklar başta olmak üzere depremzedelerde ishal, grip ve ateş rahatsızlıklarının artış gösterdiği öğrenildi. Muayene ve tedavi olan depremzedelerden ilaç ve muayene katılım ücreti alınıp alınmadığı yönündeki tartışmalar üzerine SGK açıklama yaptı.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Murat Karaşen, Van'ın deprem ve afet bölgesi olduğu için hastalardan herhangi bir katkı payı veya ücret istenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

ECZANELERE İLAÇ VERİN TALİMATI

Depremzededen ilaç ve katkı payı istenmesinin kanunen de yasak olduğunun altını çizen Karaşen, basında çıkan 'depremzedelerden ilaç alınıyor' haberinin de gerçeği yansıtmadığını belirtti. Depremzedelerin ilaçsızlık nedeniyle yaşayabileceği problemlere karşı da tedbir aldıklarını vurgulayan Karaşen, "Van ve Erciş'te başta depremzedeler olmak üzere sarsıntıyı yaşadığı için korkudan dolayı eve giremeyip ilaçları evde kalan ya da kaybolanlara da düzenleme yaptık. Aslında 15 gün, 1 -2- 3 aylık dozu olanlara evine girip ilacını alamadığı için sistemdeki 'sizin elinizde yeterli ilaç var' provizyonu kaldırdık. Her ilacı alabileceklerini belirttik." dedi.

"GEÇMİŞ KATKI PARALARINI DA ALMIYORUZ"

Eczanelerde vatandaşların karşısına çıkan geçmişe ait katkı ücretlerinin de istenmemesi için eczanelere yazı gönderdiklerinin altını çizen Karaşen, 5 ile 12 lira arasında değişen katılım borçlarını depremzedelerden almadıklarını söyledi.

İlaç katılım payı ve muayene katılım payı istenmesinin kanunen mümkün olmadığı bilgisini yenileyen Karaşen, "Erciş ve Van merkezden ilaç ve muayene ücreti parası alındığına dair herhangi bir şikayet gelmedi. Tekraren belirtiyorum; depremzedelerin ilaç katılım payı ve muayene katılım payı sigortalı olsun ya da olmasın devlet tarafından karşılanıyor. Ve karşılanmaya devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2880 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim