• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

SGK Geçici Karekodlu İlaç İçeren Faturaların Bedellerini Bir An Önce Ödemelidir!

SGK Geçici Karekodlu İlaç İçeren Faturaların Bedellerini Bir An Önce Ödemelidir!
İstanbul Eczacı Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Geçici Karekodlu İlaç İçeren Faturaların Bedellerini Bir An Önce Ödemesini istedi.

İstanbul Eczacı Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Geçici Karekodlu İlaç İçeren Faturaların Bedellerini Bir An Önce Ödemesini istedi.

İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan açıklama şöyle;

01.03.2011 tarih ve 27861 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliği değişikliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu eczaneler tarafından karşılanan geçici karekodlu ilaç içeren reçetelerin ayrı faturalandırılmasını istemiş, bu uygulamanın SGK ile TEB arasındaki ilaç temin protokolünün 3.1. maddesinde geçen "Eczacının ilaç vermesi ile ilgili iş ve işlemlere ilişkin SUT'ta değişiklik yapılması halinde görüş birliği sağlanır." hükmüne aykırı olması nedeniyle SGK'ya 03.03.2011 tarihinde Odamız tarafından Danıştay nezdinde dava açılmıştı.

Tebliğ değişikliğinin yayımlandığı gün web sitemiz üzerinden yaptığımız açıklamada G2D'li ilaç içeren reçetelerin Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne gönderilecek olması nedeniyle binlerce kutu ilaç bedelinin kurum tarafından ne zaman karşılanacağının belirsiz olması konusundaki endişelerimizi dile getirmiştik.

Anlaşılan o ki mahkeme süreci devam ederken Sosyal Güvenlik Kurumu alışkanlık haline getirdiği hukuk dışı uygulamalarını sürdürmeye istikrarlı bir biçimde devam etmektedir. SGK ile TEB arasındaki ilaç temin protokolünün 4.3.1. maddesine göre kuruma teslim edilen faturaların teslim tarihinden itibaren en geç 60 (altmış) gün içerisinde incelenerek ödenmesi gerekirken, meslektaşlarımızın ilaç hizmetini sürdürmek pahasına türlü zorluklara katlanarak ek bürokratik işlemlerle SGK'ya fatura ettiği geçici karekodlu reçete içeren ilaç faturalarının bedelleri 60 günlük süre dolmasına rağmen ödenmemiş, meslektaşlarımız mağdur edilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nu hakkımız olan geçici karekodlu ilaç içeren fatura bedellerini bir an önce ödemeye ve eczacı kamuoyunu yazılı olarak bilgilendirilmeye davet ediyoruz.


İstanbul Eczacı Odası
Yönetim Kurulu

Konu ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu'na gönderdiğimiz yazı için tıklayınız.
Konu ile ilgili Türk Eczacıları Birliği'ne gönderdiğimiz yazı için tıklayınız.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3127 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim