• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

SGK ile Alman Kaza Sigortaları Ana Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı

SGK ile Alman Kaza Sigortaları Ana Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı
Sosyal Güvenlik Kurumu ile Alman Kaza Sigortaları Ana Birliği arasında 3 yıllık İşbirliği Protokolü imzalandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Alman Kaza Sigortaları Ana Birliği arasında 3 yıllık İşbirliği Protokolü imzalandı.

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, imza protokolünden önce Alman Kaza Sigortaları Ana Birliği üyelerini makamında kabul etti.

Protokolün imza töreninde konuşan SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, globalleşen dünya ve ülkelerarası artan kültürel ve ticari ilişkilerin sosyal güvenlik alanında da yansımalarının görüldüğüne dikkati çekti. Gökalp İlhan, bugün dünya üzerindeki birçok ülke vatandaşlarının sosyal güvenlik haklarını koruyabilmek adına uluslararası işbirliklerinin yapıldığını ve sosyal güvenlik sistemlerini uluslararası standart ve normlarda birleştirmek için çaba sarf edildiğini vurguladı.

“Sosyal Güvenlik Kurumu, Uluslararası Vizyonla Düşünüp İhtiyaçlar Doğrultusunda Hareket Etme Özelliğini Gün Geçtikçe Daha Çok Özümsüyor”

Başkan Gökalp İlhan, SGK’nın uluslararası vizyonla düşünüp ihtiyaçlar doğrultusunda hareket etme özelliğini gün geçtikçe daha çok özümsediğini belirterek, bu yönde atılımların devam ettiğini söyledi.

Gökalp İlhan, “Son yıllarda yapmış olduğumuz reformlar ile birlikte birçok ülkenin dikkatini çekmekteyiz. Senede ortalama 40 ülkeden heyet Kurumumuzu ziyaret ederek, sosyal güvenlik sistemimiz hakkında bilgi ediniyor. Özellikle tüm ülke nüfusunu kapsamı altına alan genel sağlık sigortası uygulamamız bir çok kuruluşun takdirini kazanmaktadır.

Geçmiş aylarda İstanbul’da ev sahipliğini yaptığımız ISSA Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu’nda aldığımız ödüller ve katılımcıların olumlu eleştirileri izlemekte olduğumuz yenilikçi tutumumuzu taçlandırmıştır” dedi.

İlhan: 23 Ülke İle Sosyal Güvenlik Sözleşmemiz Bulunuyor

23 ülke ile sosyal güvenlik sözleşmesinin bulunduğunu ve 11 ülke ile sosyal güvenlik sözleşmesinin imzalanması hususundaki görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Başkan Gökalp İlhan, “Bu durum SGK olarak yurtdışında çalışan vatandaşlarımızın ve akit ülke vatandaşlarının sosyal güvenlik haklarının korunması noktasında uluslararası alandaki aktif tutumumuzun göstergesidir” diye konuştu.

Türkiye ile Almanya arasında yüz yılı aşkın bir süredir diplomatik ilişkilerin sürdüğünü hatırlatan Başkan Gökalp İlhan, 1961 yılında iki ülke arasında imzalanan ‘İşgücü Anlaşması’nın dönüm noktası olduğunu kaydetti.

‘İşgücü Anlaşması’nın sonrasında 1964 yılında Almanya ile imzalanan ikili sosyal güvenlik sözleşmesinin kişi sayısı ve sigorta kolları bakımından en kapsamlı anlaşmalardan birisi olduğunu ifade eden Gökalp İlhan, sözleşmenin diğer Avrupa Ülkeleri ile yapılan ikili sosyal güvenlik sözleşmelerine örnek teşkil ettiğini söyledi.

Başkan Gökalp İlhan, imzalanan protokolün iki ülke arasındaki yakın ilişkileri perçinleştireceğine inandığını belirterek, işbirliği protokolünün her iki ülke vatandaşları için hayırlı olmasını diledi.

Alman Kaza Sigortaları Ana Birliği Genel Müdürü Joachim Breuer ise, iki Kurumun ortaklaşa bir anlaşma yapmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, “Bu anlaşma yoluyla SGK ve Alman Yasal Kaza Sigortası Kurumu arasındaki ilişkilerin gelişeceğini ve hatta bu ilişkileri daha ileri bir seviyeye getirebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Breuer: "Yapılan Anlaşmayı Her İki Taraf Açık Yüreklilikle İstediği İçin İşlemler Bu Noktaya Gelmiştir"

Breuer, yapılan anlaşmayı her iki tarafın açık yüreklilikle istemiş olduğunu düşündüğünü kaydederek, bu açık yüreklilik sayesinde işlemlerin bu noktaya geldiğini söyledi. Breuer, “Olaylarda sadece pozitif yönleri ele almamız lazım. Bu görüşmeler esnasında büyük bir gururla başarıdan bahsederken aynı zamanda başarısızlıktan da açık kalplilikle bahsetmek gerekiyor” diye konuştu.

Breuer: Müşterek Çalışma Esnasında Her İki Taraf Olarak Başarılardan Bahsedeceğimiz Gibi, Ortaya Çıkan Başarısızlıklardan da Bahsetmemiz Gerekir

Başarıyı elde etmek için bazı süreçlerden geçildiğini hatırlatan Breuer, “Bu yüzden müşterek çalışma esnasında her iki taraf olarak başarılardan bahsedeceğimiz gibi, ortaya çıkan başarısızlıklardan da bahsetmemiz her iki Kurum ve ilişkiler açısından iyi olacaktır.

Sonuçta hepimiz insanlara hizmet etmeyi amaçladığımız için bu sonuçta hem insanlara hizmet etmiş, hem de Kurumlar arasında bir bağlantı sağlamış olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. İmza töreninin ardından ise SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan günün anısına Alman Kaza Sigortaları Ana Birliği Genel Müdürü Joachim Breuer’e porselen vazo hediye etti.

Protokolün imza törenine SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’ın yanı sıra, Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Sağlam, Ali Pekten, Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Harun Hasbi, Alman Kaza Sigortaları Ana Birliği Genel Müdürü Joachim Breuer, Uluslararası İlişkiler Direktörü Gregor Kemper, DGUV Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Bağlı katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2791 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim