• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

SGK Mevzuat uygulamalarında neden hep sınıfta kalıyor?

SGK Mevzuat uygulamalarında neden hep sınıfta kalıyor?
Yaptığı düzenlemeler yargı kararlarıyla sürekli değiştirilen, iptal edilen SGK, çıkartmış olduğu mevzuatları son dakikada yayınlayarak sağlık sektörüne sıkıntı yaşatmaya devam ediyor.

Sağlık hizmet sunucuları her ay Medula sistemi üzerinden kaydedilen hastalarını örnekleyerek, faturalarını ve örneklem sonucu evraklarını SGK’ya gönderiyorlar. Geçen hafta yayınlanan 2011/62 sayılı ‘Fatura Bedellerinin Ödenmesi’ konulu genelge ile örneklem sistemi SGK tarafından değiştirildi. Fakat SGK genelgede yaptığı değişikliği Medula’ya uyarlayamadı.

SGK ESKİ TARİHLİ DUYURU YAYINLADI

SGK dün sabah (19.09.2011) konuyla ilgili bir duyuru yayınlayarak MEDULA'da meydana gelen teknik problem nedeniyle örneklemlerin hatalı olduğunu duyurdu. Duyurunun tarihini de 16.09.2011 tarihliymiş gibi göstererek hatasını telafi etmeye çalıştı.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi, hatalı örneklemi olup iptal edecek hastanelere yeni evrak ve fatura teslimi için bir gün süre verdi. Kurumların aynı gün hem örneklem iptali yapıp hem de nasıl fatura teslim edebileceği ise bir muamma.

SAĞLIK SEKTÖRÜ SON DAKİKA SÜRPRİZLERİNE ALIŞTI

Sağlık sektörü, SGK ve Sağlık Bakanlığı’nın Arife günü, Cuma mesai bitimi yayınladığı Yönetmeliklere, sözleşmelere zaten alışık. Fakat ihmal sonucu olan, yaptım oldu mantığıyla hareket edilen bu tür uygulamalar sektöre zarar veriyor. En küçük bir hatayı kabul etmeyen, kesinti yapan, ceza kesen SGK’da ise karşınızda bir muhatap bulmak zor.

YENİ YÖNETİM ARTIK SON UMUT

SGK Yönetiminde yaşanan değişikliklerle sağlık sektörü birazda olsun ümitlenmek istiyor. Sürekli yaşanan mevzuat değişiklikleri, yeteri kadar açıklanmayan duyurular, sektörün sadece tüm branş sözleşmeli hastanelerden oluştuğuna olan inanç, kısmi sözleşmeli hastanelerin yayınlanan mevzuatlarda hep unutulması ve zamanında yayınlanmayan geriye dönük yapılan düzenlemelerin yeni yönetim döneminde son bulacağına artık sektör inanmak istiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bursa Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (BURSAD) Genel Sekreteri Dr. Feza Şen ise "Sektörde paydaşların mevzuatların yayınlanmasından önce taslakları müzakere ederek uygulamaya sokması itina edilmesi gereken bir durumdur. Özel sunucuların bağlı olduğu dernekler ile birlikte yapılan çalışma toplantılarının düzenli olarak yapılması gerekiyor. Özel sunucuların çoğunluğunun haberi olmadığı bir uygulamayı sabah işe geldiğinde önünde bulması adaptasyonu güç hale sokuyor. Ve mağduriyetler oluşuyor. Arife, bayram yada tatil günlerine tekabül eden zamanlarda mevzuat değişikliği yayınlanmasının ne gibi bir yararı olduğunu anlayamıyoruz" dedi.

Haber: Abdullah Gökhan Pekak / SAĞLIK AKTÜEL

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12318 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim