• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

SGK Müfettiş görevlendirdi

SGK Müfettiş görevlendirdi
SGK, tüm özel hastanelerde fatura edilen hasta dosyalarını incelemek için müfettiş görevlendirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüm özel hastanelerde fatura edilen hasta dosyalarını incelemek için müfettiş görevlendirdi. Görevlendirilen uzman doktorlarla birlikte hastanelere giden müfettişler, belli bir plan dahilinde dosyaları tek tek incelemeye başladı. İncelemelerde tedavi sonrası yapılan faturalandırmalarda yolsuzluk olup olmadığı, bilerek ya da bilmeden hata yapılıp yapılmadığı araştırılıyor.

Hastalardan alınan muayene fark ücretlerini belirlemek amacıyla kendisiyle anlaşmalı özel hastaneleri sınıflandıran Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre özel hastaneleri A, B, C, D, E grubu şeklinde sınıflandırmıştı. Hastanenin hizmet kalitesi, çeşitliliği ve yatak kapasitesi, kullanılan teknik cihazların kalitesi gibi çeşitli faktörler baz alınarak yapılan puanlama sonucunda hangi hastanenin hangi sınıfta hizmet vereceği ve hangi özel hastanenin hastadan ne kadar muayene fark ücreti alacağı belirlenmişti.

Sınıflandırma sisteminin faaliyete geçmesinden sonra SGK, özel hastanelerin sağlık harcamalarını ve hasta faturalandırmalarını mercek altına aldı. Bunun için müfettişler görevlendiren Sosyal Güvenlik Kurumu, hasta dosyalarını ve kesilen faturaları inceliyor. Sağlık Uygulamaları Tebliği kapsamında incelemelerin abartılı fatura tespiti haricinde sigortalı hastaların sağlıklı bir şekilde muayene edilmelerini sağlamak ve özel hastanelere danışmanlık hizmeti vermek amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, inceleme ve araştırmalarda yanlışlık tespit edilmesi halinde bunu yapanlarla ilgili çeşitli yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi. Sağlık Uygulamaları Tebliği'ne göre durumun mahiyetine göre en hafif yaptırımın uyarı niteliğinde olacağını dile getiren Çalışkan, "Amacımız sağlık hizmetlerinde insanların ve kurumumuzun zarara uğramamasıdır. Bu amaçla yapılan incelemelerle özel sağlık kuruluşlarındaki yanlışlıkları ayıklayacağız. Tebliğe göre uyarı yaptırımı, hastane ile sözleşmeyi feshetme cezasına kadar gidiyor. Özel sağlık kurumlarından sonra kamu hastaneleri ve sağlık kuruluşlarına yönelik incelemelere geçilmesi öngörülmektedir." şeklinde konuştu.

Karadeniz Bölgesi'nde Samsun'da 6 hastaneden üçünün A, ikisinin B ve birinin de C, Ordu'da ise bir hastanenin A, iki hastanenin B sınıfında yer aldığını açıklayan İl Müdürü Çalışkan, 15 Ocak 2010'dan itibaren tüm sağlık harcamalarının SGK tarafından ödeneceğini duyurdu. Bu bağlamda Samsun il genelinde 180 bin SSK ve Bağkur'lunun sağlık harcamalarının kendilerine devrolduğunu açıklayan Çalışkan, 1 Ekim 2010 itibariyle yeşil kartlı hastaların sağlık harcamalarının da SGK bünyesine gireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3396 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim