• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

SGK, sigortalılara farklı ücret tarife uygulandığı haberlerini ihbar kabul etti

SGK, sigortalılara farklı ücret tarife uygulandığı haberlerini ihbar kabul etti
Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı hastalar için gündüz ve gece farklı ücret tarifesi uygulandığına yönelik çıkan haberleri ihbar kabul ederek, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirdi.

-Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı hastalar için gündüz ve gece farklı ücret tarifesi uygulandığına yönelik çıkan haberleri ihbar kabul ederek, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirdi.

-Özel hastaneler ile vakıf üniversite hastanelerinin Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden belirlenen ilave ücret oranlarından daha yüksek oranda ücret talep etmelerinin kesinlikle yasak olduğuna dikkat çeken Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalılardan daha yüksek oranda ilave ücret talep edilmesinin tespiti halinde sözleşme hükümlerine göre cezai müeyyideler uygulandığının altını çizdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), özel hastaneler ile vakıf üniversite hastanelerinin Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden belirlenen ilave ücret oranlarından daha yüksek oranda ücret talep etmelerinin kesinlikle yasak olduğunu belirterek, sigortalılardan daha yüksek oranda ilave ücret talep edilmesinin tespiti halinde sözleşme hükümlerine göre cezai müeyyideler uygulandığının altını çizdi. SGK, basın yayın organlarında çıkan `hastalara farklı ücret tarifesi` uygulandığına yönelik çıkan haberleri ihbar kabul ederek, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirildiğini bildirdi.

SGK, hastalara farklı ücret tarifesi uygulandığı konusunda bazı basın yayın organlarında yer alan haberler hakkında açıklama yaptı. Son günlerde özel hastanelerin SGK`lı hastalar için gündüz farklı, gece farklı fiyat tarifesi uyguladığı, gece tarifesinin sadece muayene ücretleri için değil yapılan testler için de uygulandığına ilişkin haberler yer aldığına dikkat çekilen açıklamada, `Bilindiği üzere 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu`nun 73. maddesinde özel hastaneler ile vakıf üniversite hastanelerinin alabilecekleri ilave ücret tavanını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkili kılınmıştır. Bakanlar Kurulu Kararı`nda, özel hastaneler ile vakıf üniversite hastanelerinin; hizmet kalite standardı, hasta hakları, hasta ve çalışan güvenliği, hastane hizmet dilim endeksi, hastane kapasitesi, çalışan hakları ve hukuki sorumluluklar ve benzeri gibi ölçütlere göre sınıflandırılarak sunulan sağlık hizmetlerinden `Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu`nca belirlenen sağlık hizmetleri bedelinin en fazla yüzde 70`ine kadar ilave ücret alabilecekleri belirtilmiştir` denildi.

-İLAVE ÜCRET ORANLARINDAN DAHA YÜKSEK ÜCRET TALEP EDİLEMEZ-

Belirtilen kriterlere göre 406 adet özel hastane ile vakıf üniversite hastanesi sınıflandırıldığına işaret edilen açıklamada, alınabilecekleri ilave ücretlerin 29 Ocak 2010`da Kurum internet sayfasından duyurulduğunu bildirdi. Buna göre 800-1000 puan arası 97 adet hastanede yüzde 70, 600-800 puan arası 146 adet hastanede yüzde 60, 400-600 puan arası 124 adet yüzde 50 ilave ücret, 200-400 puan arası 36 adet hastanede yüzde 40 ilave ücret, 0-200 puan arası 3 adet hastanede yüzde 30 ilave ücret alınabileceği hatırlatıldı. Açıklamada, özel hastaneler ile vakıf üniversite hastanelerinin Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden belirlenen ilave ücret oranlarından daha yüksek oranda ücret talep etmeleri kesinlikle yasak olduğu belirtildi. SGK, sigortalılardan daha yüksek oranda ilave ücret talep edilmesinin tespiti halinde sözleşme hükümlerine göre cezai müeyyideler uygulandığını, Kurum`a yapılan ihbar ve şikayetlerin ise derhal değerlendirilerek konunun incelendiğini ve araştırıldığını kaydetti. SGK, basın yayın organlarında çıkan haberlerin ihbar kabul edilerek, konunun soruşturulması hususunda derhal müfettiş görevlendirildığını açıkladı.

Tumgazeteler.com

Bu haber toplam 4658 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim