• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

SGK Şube Müdürleri Manavgat’ta toplandı

SGK Şube Müdürleri Manavgat’ta toplandı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından şube müdürlerine yönelik düzenlenen eğitim semineri, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı. Seminere şube müdürlerinin yanı sıra ...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından şube müdürlerine yönelik düzenlenen eğitim semineri, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı. Seminere şube müdürlerinin yanı sıra SGK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca da katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan SGK Başkan Yardımcısı Kuruca, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklarının olduğunu ve bunların belirlenen politikalarla giderilmeye çalışıldığını dile getirdi. OECD ülkelerine göre aktif çalışan ile pasif durumda olan emekli arasındaki dengenin kurulmasının gerekliliğini belirten Kuruca, önümüzdeki 20 yıllık sürede nüfus artış hızının artıyor görünmesine karşın 1,3'lük artışın yeterli olmadığını belirtti. Bu oranın 1990'lı yıllarda 4,2 olduğunu ifade eden Kuruca; günümüzde doğurganlık oranının en az 2,2 olması gerektiğini söyledi.

"SGK GİDERLERİ ÇOK YÜKSEK"

SGK'nın 5 yaş altı ile 50 yaş üstü nüfus için sağlık harcamalarının yüksek olduğunu kaydeden Kuruca, "Bu durumların göz önünde bulundurulması, genç ve çalışan vatandaşlar ile hizmet verilen vatandaş arasındaki oranın iyi ayarlanması gerekir. Şu anda sigorta primlerinden elde edilen gelir ile emekli maaşlarının karşılanması mümkün değildir. Yüzde 25 oranındaki devlet katkısı ile ancak sağlık harcamaları karşılanabilmektedir. Genel bütçeden yapılan transferler ile kurum giderleri yapılabiliyor. SGK olarak bütçenin sürdürülebilir olması için yeni ve etkin politikalar yürütülmesi lazım. Bu noktada kurum çalışanları ve idareciler olarak sizlerin önerilerinizi de bekliyoruz" diye konuştu.

Şube müdürlerine teknolojik gelişmeler konusunda örnekler veren SGK Başkan Yardımcısı Kuruca, daha önce çok önemli icat olarak nitelendirilen araç telefonu ve çağrı cihazlarının artık kullanılmadığını aktardı. Kuruca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık cep telefonu ile ve internetle görüntülü görüşmeler yapılıyor. Bu değişime herkes ayak uydurmalı, yoksa kötü sonuçlarla karşılaşılabilir. SGK olarak Türkiye'nin tamamına hizmet veriyoruz. Sosyal güvenlik bilinci toplumun bütün fertlerine yerleştirilirse kurumun itibarı olumlu yönde gelişecektir."

Son 5-6 sene içinde SGK'nın birçok alanda yeniliklere öncülük ettiğini vurgulayan Kuruca, "Hizmet ederken daha hızlı ve daha verimli olmak için çok çalışmalıyız. Bu birkaç kişinin çalışmasıyla olmaz. Hep birlikte değişime ayak uydurmamız gerekir. Çünkü yaptığımız bütün yeniliklere rağmen geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz" dedi.

İnovatif bir yapıda şube müdürlerinin çok önemli görevler üstlendiğini belirten Kuruca, "Bu toplantı planlanırken, sizlerin hep birlikte Antalya'da bulunacak olmanız Ankara'da ilk başta endişeyle karşılandı. Bu bile sizlerin görevinin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

Zaman zaman, şube müdürlerinin hizmetleri yürütürken haksızlığa uğrayabileceği şekilde endişelere kapılabileceğini, hatta haksızlığa uğrayabileceğini ifade eden Kuruca, bütün olumsuz şartlara rağmen hizmetlerin aksamaması gerektiğini ve vatandaşlara güler yüzle hizmet edilmesi gerektiğini belirtti.

Kuruca'nın konuşmasının ardından eğitim danışmanı Ömer Yüksek, şube müdürlerine liderlik ve kişisel gelişim konusunda bilgi verdi. SGK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca da, eğitim danışmanı Yüksek'e plaket verdi.

Toplantı, 4 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.

İHA
 

Bu haber toplam 3003 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim