• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

SGK tarafından Covid-19 tedavisi ödemelerine ilişkin yapılan düzenleme ile ilgili zorunlu açıklama

SGK tarafından Covid-19 tedavisi ödemelerine ilişkin yapılan düzenleme ile ilgili zorunlu açıklama
Özel Hastaneler Platformu Derneği ve Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği tarafından SGK tarafından Covid-19 tedavisi ödemelerine ilişkin yapılan düzenleme ile ilgili zorunlu açıklama yayımlandı.

 

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN
COVID-19 TEDAVİSİ ÖDEMELERİNE İLİŞKİN
YAPILAN DÜZENLEME İLE İLGİLİ ZORUNLU AÇIKLAMA

9 Temmuz 2020

Bilindiği gibi yeni tip koronavirüs ile mücadelede Türkiye pek çok gelişmiş batı ülkesini geride bırakmış ve olağanüstü bir başarı sergilemiştir. Salgınla mücadelede uygulanan etkin tedavi yöntemleri ve başarılı sağlık sistemi sayesinde salgının olumsuz etkileri asgariye indirilmiştir.

Bu başarıda kamu, özel, üniversite tüm sağlık kurumları ve çalışanları büyük özverilerle mücadelede ülkemizin yüz akı olmuşlar ve maddi manevi büyük kayıplar yaşanmasının önüne geçmişlerdir. Türkiye genelinde neredeyse COVID-19 hastalarının %25-30’u özel hastanelerde tedavi edilmişlerdir. Özel hastaneler bu dönemde diğer hastalarının ciddi boyutta azalması ve COVID-19 hastalarının bakım hizmet maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle ciddi ekonomik sıkıntılar yaşamışlardır. Ancak milli görev şuuruyla hizmetlerini aksatmadan sürdürmüşlerdir.

COVID-19 hastalarının gerek serviste gerekse yoğun bakımda takip ve tedavi maliyetleri çok yüksek olup Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bunun bir kısmının karşılanır hale gelmesi özel sağlık kurumlarının ekonomik kayıplarını nispeten azaltmıştır.

Bununla beraber hastanelere salgından kaynaklı ödenen yoğun bakım ve servis ücretleri Avrupa ve ABD’deki ücretlerle kıyaslandığında çok çok düşük ücretlerdir. Buna rağmen sürece bu kadar katkı sunmuş kurum ve çalışanlarına teşekkür ve takdir beklerken, böyle bir uygulama sektörü ve sektör çalışanlarını derinden üzmüştür.

Durum böyleyken, Türkiye COVID-19 ile mücadelede iyi bir noktaya gelmişken ve yanı sıra hastanelerde yatan COVID-19’lu hastaların sayısının görece artış trendinde olduğu bir dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sanki salgın süreci bitmiş gibi salgın bakım hizmeti ödemelerinin sadece bir duyuru ile iptal edilmesi hem de uygulamanın geriye dönük başlatılarak on gün önceden geçerli olmasının gerekçesi bizler tarafından anlaşılamamıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürürlüğe konulan bu uygulamanın ülkemizin COVID-19 ile mücadelesinde yakalanan başarıya önemli derecede zarar vereceğini kamuoyu ile paylaşır ve yetkililerin dikkatine sunarız.

Özel Hastaneler Platformu Derneği Yönetim Kurulu

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu

Bu haber toplam 24543 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim