• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Sgk Ücretlendirme Politikası

Sgk Ücretlendirme Politikası
Başhekim Kutluhan: Sgk'nın Ücretlendirme Politikası Üniversite Hastanelerini Batırdı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (Sdü) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk)'nun Teşhis ve Tedavi Ücretlendirme Politikalarının Üniversite Hastanelerini Batırdığını Savundu.


Hastaneyi her ay 5 milyon liralık açıkla yönettiklerini belirten Kutluhan, SGK'nın paket ve vaka başı fiyatlandırma ve kadro yönetmeliğinden dolayı gelirlerinde ciddi düşüşler yaşandığını kaydetti.

İşçileri, dönüşümlü olarak 15 gün ücretsiz izne gönderdiklerini belirten Kutluhan, döner sermaye katkılarını da yüzde 40 düşürdüklerini ifade etti.

Başhekim Süleyman Kutluhan, kendilerinin devlet ve özel hastanelerle bir tutulmasının haksızlık olduğunu söyledi. Devlet ve özelde bir doktorun sadece tek işi olduğunu ve hastaya bakmak olduğunu ifade eden Kutluhan, "Bizde durum farklı. Biz hem hastaya bakıyoruz, hem araştırma yapıyoruz, hem de öğrenci yetiştiriyoruz. SGK, örneğin apandis ameliyatı için bir fiyat belirlemiş. Ancak, bu apandis ameliyatı yaşlı biri için düşünülürse ek bir sürü tetkik ve çalışma yapmanız gerekiyor. Ancak, yaptığınız bu masrafların karşılığını alamıyorsunuz. Bu durumda da zarar ediyorsunuz." dedi.

Kutluhan, hastaya yapılan masrafla devletin ödediği rakamlar arasında ciddi fark olmasından dolayı zarar ettiklerini, ancak bu zararı asla hastaya yansıtmadıkları kaydetti. Özel hastane ve devlet hastanelerinde problemleri çözülemeyen hastanelerin kendilerine geldiğini ifade eden Kutluhan, ancak ödemelerde diğer hastanelerle eşit tutulduklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı standart kadro yönetmeliğine göre, 530 yataklı hastanede 500 hemşire olması gerekirken, hastanede 132 adet kadrolu hemşire bulunduğunu ifade eden Kutluhan, 176 kişinin şirket aracılığı ile çalıştırıldığını anlattı. Kutluhan, şirketten çalıştırılan bu personelin ödemelerinin de yaklaşık aylık 1 milyon lirayı bulduğunu, bunun döner sermayeden karşılandığını kaydetti.

Üniversite hastanelerinin hem sağlık hizmeti hem de eğitim hizmetini birlikte verdiklerini belirten Kutluhan, "Bunlara ilaveten bilime katkı yapmak üzere sağlık alanındaki araştırmaların da neredeyse tamamın üniversite hastanelerinde yapılır." diye konuştu.

Süleyman Kutluhan, kıt imkanlara rağmen bölgeye hizmet vermek için çalıştıklarını ifade etti. Kutluhan, onkoloji merkezinde kanser hastaları için radyoterapi ünitesini açacaklarını, kalıtsal hastalık tetkiklerinin yapılabileceği genetik laboratuvarını da bu yıl faaliyete geçireceklerini anlattı.

haberler.com

Bu haber toplam 3898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim