• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

SGK’da bir skandal daha

SGK’da bir skandal daha
Sınavda 100 üzerinden 38 puan aldı ama SGK Adana İl Müdür Yardımcılığı’na atandı. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen, AKP’den milletvekili aday adayı olan ve Eskişehir Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) ...

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen, AKP’den milletvekili aday adayı olan ve Eskişehir Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) çalışan Memur-Sen üyesi Emin Şahin’in SGK’nin şeflik sınavında başarısız olmasına karşın SGK Adana İl Müdür Yardımcılığı’na atandığını bildirdi. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “Şeflik sınavında 100 üzerinden 38 puan alan bir şahıs, nasıl oluyor da il müdür yardımcılığına atanabiliyor” diye sordu.

SGK’de bir skandal daha yaşandığını belirten Türk Büro-Sen, olayı şöyle özetledi: “Olay, Eskişehir Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan Emin Şahin’in göre-vinden istifa ederek AKP Eskişehir Milletvekilliği’ne aday adayı olmasıyla başladı. Milletvekilliği adaylık listesine giremeyen Emin Şahin, memur olarak çalıştığı kuruma geri döndü. 2012 Nisan ayında SGK’nin Görevde Yükselme Sınavı’na girerek sadece 38 puan alan Emin Şahin, 70 puan barajının dahi çok altında kalarak şefliği kazanamadı. Aynı zamanda Memur-Sen üyesi olan Emin Şahin için siyasi torpil devreye girdi ve şeflik sınavında başarısız olan Şahin, Adana İl Müdür Yardımcılığı görevine atandı.”

Türk Büro-Sen, SGK’deki ayrımcılığın, “il müdür yardımcılığı kadrosuna yapılan atamalarda sınav şartı aranmadan, liyakat ve kariyer esası çiğnenerek yapılan atama ile bir kere daha ispatlandığına” dikkat çekti. “Girdiği sınavlarda başarı sağlayamayan Emin Şahin’in görevlendirildiği Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün günahı ne” sorusunu yönelten Türk Büro-Sen, Şahin’in Adana’daki görevinden sonra SGK Eskişehir İl Müdürlüğü’ne atanacağının da iddialar arasında yer aldığına işaret etti.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, SGK’de yapılan haksızlıkların Cumhuriyet tarihinde eşi ve benzerinin bulunmadığını savundu. “Şeflik sınavında 100 üzerinden 38 puan alan bir şahıs, nasıl oluyor da il müdür yardımcılığına atanabiliyor” diye soran Yokuş, şöyle devam etti: “SGK’de yaşanan adaletsizlikleri her platformda dile getirmemize rağmen kurumda hiçbir düzelme sağlanmadı. Çalışanlar arasında çalışma barışı kalmadı. SGK çalışanları kendilerinin ve kurumun geleceğinden endişeli. Bu olay kurumda yaşanan kaçıncı skandal. SGK Yönetim Kurulu’nu kınıyorum, kurumdan sorumlu olan Sayın Bakan Faruk Çelik’i de göreve davet ediyorum. Bir an evvel SGK’deki ayrımcılığa ve adaletsizliğe müdahale edilmeli ve son verilmelidir.” (MUSTAFA ÇAKIR / Cumhuriyet)

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3687 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim