• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

SGK'dan ilaç ve tıbbi malzeme yatırımına destek

SGK'dan ilaç ve tıbbi malzeme yatırımına destek
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda işadamları ile bir araya gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, cari açığın en büyük kalemlerinden birisinin ilaç ve tıbbi malzemeler olduğunu söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda işadamları ile bir araya gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, cari açığın en büyük kalemlerinden birisinin ilaç ve tıbbi malzemeler olduğunu söyledi.

Bursalı işadamlarına cari açığın artmasına sebep olan ilaç ve tıbbi malzemeler sektörüne yatırım çağrısında bulunan Acar, "İlaç ve tıbbi malzeme konusunda yatırım yapacaksınız biz de önünüzü açalım. Size bu anlamda söz verebilirim" dedi.

İlaç ve tıbbi malzeme konusunda yatırım yapmak isteyen işadamlarının önünü açmak için SGK Başkanı olarak her türlü desteği vereceğini vurgulayan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cari açık' diyoruz. En büyük cari açığın geldiği alanlardan bir tanesi ilaç ve tıbbi malzemedir. Doktora gidiyoruz en ufak plastik parçanın üzerinde 'Made in China, United States' ya da 'İngiltere' yazıyor. Niye benim sanayici, işadamım üretmiyor? Buna ben üzülüyorum. Ticaret Sanayi Odası Başkanımız ve Meclis Başkanımız burada. Bildiğim kadarıyla sektör komiteleriniz var. Bir karar alın, sermayesi olan 3-5 işadamımız bir araya gelsin. Bu alana biraz spesifik olarak yönlenelim. İlaç, tıbbi malzeme konusunda yatırım yapacaksınız biz de önünüzü açalım. Size bu anlamda söz verebilirim."

Türkiye'nin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için önlemler alındığını belirten Acar, "Yeni teşvik mevzuatını işadamlarımız teknik arkadaşlarımıza inceletmişlerse, burada gerçekten sanayici ve iş adamlarımız açısından önemli kazanımlar doğuracak bazı düzenlemeler geldiğini görüyoruz. Mesela Bursa birinci bölge ve stratejik yatırımlar yapılabilir. Bu açıdan baktığımız zaman 5'inci bölgedeki bir işveren sanayicimiz hangi haklardan yararlanıyorsa, stratejik yatırımları yapmak kaydıyla Bursa'da da aynı haklardan yararlanacak. Bunlar madencilik, demir yolu deniz yolu yük ve yolcu taşımacılığı, rüzgar tüneli, kültür ve turizm yatırımları, ilk, orta ve lise eğitimi yatırımlar ile yatırım tutarı 20 milyon TL'yi aşan ilaç ve savunma sanayi yatırımlarıdır” dedi.

Bir işadamının "Sosyal Güvenlik Sistemi'nde Batı'yı örnek alıyoruz. Biz ise Uzakdoğu ile rekabet etmeye çalışıyoruz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan SGK Başkanı Fatih Acar, "Batı ülkelerini örnek alıyoruz' diye bir şey yok. Siz 38 yaşında emekli etmişsiniz. Geçmişte 20 yıl prim ödemiş, 50 yıl emekli aylığı ödeniyor. Sistemi sürdüremezsiniz. 88 yıldır Bağkur ödediğimiz kimseler var. Nasıl kaldıracaksınız bu sistemi? Kaldıramazsınız. Bir yerde toslarsınız. Bununla ilgili bu önlemler alındı" diye konuştu. Acar, Sosyal Güvenlik Sistemi ile Türkiye'de insanların emekli olduğu zaman rahat edebilecekleri, sağlık açısından kendilerini güvencede hissedebilecekleri ortamı kurduklarını ifade etti.

ekohaber.com.tr

Bu haber toplam 2780 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim