• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

SGK'dan İzmir'de gece baskını

SGK'dan İzmir'de gece baskını
İzmir'deki özel hastanelerin tümünü gece baskınlarıyla denetleyen kurum...

SGK İzmir İl Müdürlüğü, hem gelen ihbarları değerlendirerek, hem de rutin denetimleriyle prim borcu bulunanların peşine düştü.

İzmir'deki özel hastanelerin tümünü gece baskınlarıyla denetleyen kurum, şimdi de il genelinde prim borcu olan 85 dershaneye, borçlarını ödemeleri ya da taksite bağlamaları hususunda hafta sonuna kadar yazı göndermeye hazırlanıyor.

SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Nazilli'de faaliyet gösteren 22 eczane hakkında, sahte rapor ve kupürü kesilmiş ilaç bulundurdukları ve sigortasız işçi çalıştırarak kurumu dolandırdıkları yönünde ayrıntılı bir ihbar mektubunun ellerine ulaştığını aktaran Keskin, bunun üzerine Aydın Emniyet Müdürlüğü ile görüştüklerini ve Nazilli Emniyet Müdürlüğünde görevli 22 polis memuru ve kendilerine bağlı 22 eczacıyla bir ekip oluşturarak adı geçen eczanelere gece baskını düzenlediklerini anlattı.


Keskin, bu şekilde 22 eczanenin denetlendiğini, 2 eczaneyle sözleşmelerinin feshedildiğini, bir tanesiyle 3, biriyle de 6 ay süreyle sözleşme feshi yaptıklarını, 2 eczaneye de sigortasız işçi çalıştırdıkları gerekçesiyle idari ceza parası kestiklerini kaydetti.

Özel hastanelere ilişkin bir çalışma da yürüttüklerini ifade eden Keskin, hastaneye acil bölümden girenlerden ücret farkı alındığı yönündeki duyum üzerine harekete geçtiklerini söyledi. Keskin, şöyle devam etti:

“İzmir'deki özel hastanelerin tamamına gece baskını düzenledik. Acilden girenlerden fark ücret alındığı ve bize kayıtlı olmayan doktorların acilde görev yaptıkları yönünde iddialar vardı. Bunlarla ilgili denetim yaptık. Bu denetimler sırasında fark ücret alınıp alınmadığını tespit için hastanelerde kullanılan pos makinelerinin hangi bankaların makineleri olduğu ve terminal numaralarını aldık.”

Keskin, bankalardan döküm istediklerini, bu dökümlere bakarak acile gitmiş hangi hastadan para alındığını belirleyeceklerini anlatarak, “Eğer böyle bir durum tespit edersek hastanelere her işlemden dolayı 10'ar bin lira ceza yazacağız. Yani hastaneleri büyük bir tehlike bekliyor” dedi.

DERSHANENİN BORÇLARI VELİDEN ALINABİLİR

Mustafa Keskin, İzmir genelindeki 85 yabancı dil kursu, sürücü kursu, özel okul ve dershanenin kendilerine prim borcu bulunduğunu kaydederek, bunlarla ilgili de çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Bu kurumlar için bir yazı hazırlayarak, borçlulara üç öneri getireceklerini aktaran Keskin, şunları söyledi:

“Onlara diyeceğiz ki; 'Ya borcunu öde, ya taksitlendirerek yeniden yapılandır'. Aksi takdirde öğrencilerin velilerine yazı gönderip aidatları bize vermelerini isteyeceğiz. Bu tebligatımız velilerin eline ulaştıktan sonra hala dershaneye para öderlerse o zaman veli bize borçlu olacak.”

Keskin, dershaneleri zorlayıp ticari faaliyetlerini sonlandırmak gibi bir düşünceleri olmadığını, taksitlendirmenin birçok avantaj getirdiğini kaydederek, “36 aya kadar taksitlendirme yapıyoruz. Taksit olunca daha az faiz ödemesi yapılıyor. Bir de taksit yaptıklarında 5 puanlık bir indirimden yararlanıyorlar” dedi.

Tebligatların hafta sonundan itibaren gideceğini söyleyen Keskin, borçların ödenmesi veya yapılandırılması konusunda dershanelere bir aylık süre tanıyacaklarını bildirdi.

SİGORTALI AKTİVASYONU

Mustafa Keskin, sigortalı aktivasyonuna ilişkin olarak İzmir'in Torbalı ilçesinde 15 gündür pilot uygulama yaptıklarını kaydetti.

Sigortalının aktivasyonu kapalıysa artık merkeze gelmeden bunu internet üzerinden açtırabildiğini ifade eden Keskin, “Sigortalımız eczane ya da hastaneye gittiğinde ekranı kapalıysa, hasta bilgileri internet sitemize gönderiliyor. 5 dakikada sigortalı aktivasyonu yapılıyor” dedi.

Keskin, bunun Türkiye'de ilk defa Torbalı'da uygulandığını, sistemi tamamen oturttuktan sonra bir ay içerisinde tüm İzmir'e yayacaklarını bildirdi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5666 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim