• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

SGK’yı zarara uğratıyorlar

SGK’yı zarara uğratıyorlar
Çalışma Bakanlığı, Afyonkarahisar’da özel bir tıp merkezindeki operasyonla 7 kişinin görme yetisini kaybetmesi olayının ardından denetimleri artırdı.

Çalışma Bakanlığı, Afyonkarahisar’da özel bir tıp merkezindeki operasyonla 7 kişinin görme yetisini kaybetmesi olayının ardından denetimleri artırdı. “Yapılanlar sahtekârlık” diyen Bakan Dinçer, ücretsiz sağlık taraması yapan 10 merkezin incelemeye alındığını açıkladı.

ÜCRETSİZ sağlık taraması adı altında yapılan kampanyalar, mercek altına alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ayfonkarahisar’da özel bir tıp merkezinde 7 kişinin katarakt ameliyatından sonra kör olmasının ardından denetimleri artırdıklarını söyledi. Dinçer, Ankara’da 4 büyük sağlık merkezinin incelemeye alındığını bildirdi. Önceki gün yaşananları “sahtekârlık” olarak nitelendiren Dinçer, Türkiye genelinde yaşanan bu tür olaylarla ilgili çalışmalarını Hürriyet’e anlattı. Dinçer, TBMM’deki torba tasarıda yer alan düzenleme ile denetim elemanı sayılarını artırdıklarını kaydederek, şunları söyledi:

SGK’yı zarara uğratıyorlar

“Özel sağlık kuruluşlarının bizimle yaptıkları hizmet alım sözleşmelerinde kampanya ve reklam yapmaları yasak. Buna rağmen bazı özel sağlık kuruluşlarının taşraya gidip, otobüslerle hastanelere taşıdıklarını, hatta otellerde ağırlayıp, vatandaşı sağlık taramasından geçirdiklerini tespit ettik. Yapılan müdahalelerin, büyük bir kısmına ihtiyaç olmadığı ortaya çıkıyor. Ortada hem suç, hem de kandırma var. Kurulan sistem hastayı iyileştirmeye yönelik değil, SGK’yı zarar uğratmaya yönelik. Bize gönderilen evraklardan yaptığımız denetimlerde buna benzer birçok ihlal tespit ettik.”

Ücretsiz check-up kandırmaca

“Bunu yapan 10 özel sağlık kuruluşuyla ilgili işlem yaptık. Ankara’da 4 büyük sağlık kuruluşu da bu nedenle incelememiz altında. Son torba tasarısıyla da Çalışma Bakanlığı’nda görev yapacak denetim elemanlarının sayısını artırıyoruz. Bu tür ihlallere izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızı da uyarıyorum. Bu tür sahtekarlıklara kanmasınlar. Cep telefonundan ücretsiz check-up kampanyalarının hepsi aldatmaca. Aslında hepsi ücretli ancak parayı bizden alıyorlar. Denetimlerimizden sonra şikayeti olmayan birçok vatandaşımıza tahlil ve işlem yapıldığı ortaya çıktı.”

Ameliyat rekoru onlarda!
AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı İlçesi’nde, katarakt ameliyatı yaptıkları yedi kişinin görme yeteneğini kaybetmesine yol açan özel sağlık kuruluşu, Ekim 2009- Ekim 2010 arasında 2032 göz ameliyatı yapmış. Kentte hizmet veren başka iki özel hastanenin aynı dönemde yaptığı toplam ameliyat sayısı ise 1150. Hastanenin bu ameliyatlardan 2 milyon liranın üzerinde para aldığı öne sürüldü. Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Kemal Demirkırkan, merkezin İl Sağlık Müdürlüğü’nden izin alarak köy gezilerine çıkıp tarama yaptığını söyledi. Demirkıran, odanın da olayın tıbbi ve etik yönlerinin araştırılması amacıyla bir komisyon kurduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2197 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim