• BIST 9530.47
  • Altın 2474.701
  • Dolar 32.4265
  • Euro 34.7274
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 20 °C

Sıcakta gözlere dikkat

Sıcakta gözlere dikkat
Uzmanlar, aşırı sıcaklarla birlikte güneşten gelen UV(mor ötesi) ışınların, göz sağlığı üzerinde kalıcı zararlar bırakabileceğini belirterek, gözlerin korunmasının önemine dikkat çektiler.

Uzmanlar, aşırı sıcaklarla birlikte güneşten gelen UV(mor ötesi) ışınların, göz sağlığı üzerinde kalıcı zararlar bırakabileceğini belirterek, gözlerin korunmasının önemine dikkat çektiler.

Dünya Göz Hastanesi'nden Operatör Dr. Ersel Özkılıç, en hassas organ olan gözlerin sıcaktan ve yoğun güneşten çabuk etkilendiğini ve dikkat edilmezse yaşa bağlı makula dejenerasyonu(sarı nokta hastalığı) Katarakt, Pterjiyum (halk arasında kuş kanadı olarak da bilinir) Gözkapağı ve çevresindeki ciltte kanserlerin oluşabileceğini ve alerjik hastalıkların meydana gelebileceğini söyledi.

Özkılıç, çeşitli çalışmalarda, güneş altında korunmasız olarak uzun zaman geçirmenin gözde bazı hastalıkların gelişimini hızlandırabileceği, akut ve kronik etkilere göre oluşabilecek hastalıklara göre farklılık gösterebileceğini, geciçi alerjilere de neden olabileceğini vurguladı.

Özkılıç ayrıca, sıcak havalarla birlikte alerji, katarakt, yanma, kızarma, kanlanma, kaşıntı, sulanma gibi vakaların arttığını ve bu durumlarda hastanın gözü bol su ile yıkamasını mümkünse bir uzmana görünmesi gerektiğini vurguladı. Özkılıç şöyle devam etti:
"Güneş ışınlarına maruziyet çocukluk çağlarında başlamaktadır. Yıllar içinde, yavaş yavaş birikici etkiyle kronik hastalıkların gelişiminde etkili olduğu düşünüldüğünde, eğitimin erken yaşlarda başlatılması, güneşlenme ve UV radyasyonundan korunma alışkanlıklarının kazandırılması önemlidir. Şemsiye-şapka kullanımı, özellikle yaz aylarında UV radyasyonun en yoğun olduğu öğle saatlerinde dış mekânlardan kaçınılması, UV blokajı yüksek güneş gözlüğü ve UV geçirgenliğini azaltarak cildi koruyan krem kullanarak bu hastalıkların önüne geçilebilir."
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3078 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim