• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Şifa Kaynağı Kirazı Yemenin Tam Zamanı

Şifa Kaynağı Kirazı Yemenin Tam Zamanı
Çok sayıda hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanan kirazın mevsimi olması nedeniyle bol bol tüketilmesi önerildi.

Yurt dışından gelen taleplerle üretimi giderek artan kirazın, çok sayıda hastalığa ’’şifa kaynağı’’ olduğu belirtilerek, mevsimi olması nedeniyle bol bol tüketilmesi istendi.

Kirazın faydalarıyla ilgili bilgi veren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Doç. Dr. Yeşim Okay, hasadı devam eden kirazın, bu yıl bol ve ucuz olduğunu söyledi.

Antioksidan Özelliğine Sahip
Kirazın çok sayıda hastalığa iyi geldiğinin bilimsel olarak ispatlandığını anlatan Okay, mevsimi olması nedeniyle bol bol tüketilmesini önerdi. Kirazda antosiyaninin ağrı kesici özelliği olduğunu ifade eden Okay, "Bu özelliğinin yanı sıra antosiyaninler vücuttaki toksik maddeleri temizleyen antioksidan özelliğe de sahiptir" dedi.

Sakinleştiriyor
Kirazın kolesterolü düşürdüğünü, bünyesindeki fosforun sinirleri güçlendirerek sakinlik sağladığını belirten Okay, şöyle konuştu:

"Kirazın idrar sökücü özelliği vardır. Böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Vücuttaki fazla suyun atılımına da yardımcı olur. Bunun yanı sıra vücuttaki nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur, ağır ilaçlar gibi nedenlerle yorulan karaciğerin iyileşmesini sağlar. İçerdiği A vitamini sayesinde de gözlere iyi gelir. Ayrıca, vücut direncini de artırır."

Kiraz Ağacı Kabuğu Balgamı Söktürüyor
Kiraz ağacı kabuğunun kaynatılarak içilmesinin ateş düşürücü etki yapacağını bildiren Okay, kiraz çiçeklerinin göğsü yumuşatıp, balgam söktüreceğini söyledi.

Okay, kiraz saplarının kaynatılıp içilmesi ile de kilo verdirici özelliğinden faydalanılabileceğini bildirdi.

Kiraz Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Okay, kiraz alırken temiz, parlak ve zarar görmemiş olmasına dikkat etmek gerektiğini anlattı.

Koyu renkli kirazların açık renklilere göre daha tatlı olacağını belirten Okay, "Satın alınan kirazlar saplı bir şekilde buzdolabında bekletilirse saklama süresi daha uzun olur" dedi.

Okay, bilinenin aksine, kiraz meyvesinin sapının kısa veya uzun olmasının, meyvenin kalitesini etkileyen bir faktör olmadığını söyledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2748 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim