• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

"Sigorta sektörü 2015'te büyümeyi tekrar yakalayacak"

"Sigorta sektörü 2015'te büyümeyi tekrar yakalayacak"
Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Altın: "2014'te sektör beklentisini yakalayamadı. Gelecek yılın ilk aylarının da biraz zor geçeceğini öngörüyoruz"

ZEYNEP DUYAR - Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Solmaz Altın, sigorta sektörünün 2014'te beklentisini yakalayamadığını belirterek, "Gelecek yılın ilk aylarının da biraz zor geçeceğini öngörüyoruz. İkinci yarıdan sonra biraz daha iyi bir ivme kazanabileceğimizi ve reel büyümeyi tekrar yakalayabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Altın, 1 Ekim'de Yapı Kredi Sigorta ile birleşme sürecini tamamladıklarını hatırlatarak, artık "bir olduklarını" ve Yapı Kredi Sigorta ile Türkiye sigorta sektöründe lider konuma geldiklerini aktardı.

Bu liderliğe sadece rakamsal olarak bakmadıklarını ve kendilerini öncü gördüklerini dile getiren Altın, "Türk toplumuna sigorta sektörü ne demek bunu daha iyi anlatmamız, sektöre liderlik yapmamız gerekiyor. İnsanların akıllarına sigorta denince pozitif, iyi bir hikaye gelmesini arzu ediyoruz. Dolayısıyla Yapı Kredi Sigorta ile birleşmemizde 'bir olmak' teması yatıyor" ifadelerini kullandı.

Sektörün bu yıl dalgalanmalar yaşadığını ve reel büyümede çok fazla artı görülmeyeceğini vurgulayan Altın, gelecek yılın kolay olmayacağını belirti. Altın, seçimler sorunsuz yapılırsa hiçbir şekilde negatif etkileşim gerçekleşmeyeceğini belirterek, tekrar büyümeye başlanacağı öngörüsünde bulundu.

Bu yıl bütün sektörün beklentisini yakalayamadığına işaret eden Altın, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Sektör büyümesi şu anda yüzde 6-7 civarında oynuyor. Bu da reel küçülme demek ve hiçbir şirket bunu beklemiyordu. Biz dahil, 'bu yıl daha iyi bir büyüme kaydederiz' diye düşünmüştük. Maalesef bu gerçekleşmedi. Gelecek yılın ilk aylarının da biraz zor geçeceğini öngörüyoruz. İkinci yarıdan sonra biraz daha iyi bir ivme kazanabileceğimizi ve reel büyümeyi tekrar yakalayabileceğimizi düşünüyorum."

Altın, geçen yazı aylarında beklenmedik ölçüde doğa olaylarının gerçekleştiğine de dikkati çekerek, Türkiye'nin iklim değişiminden nasibini aldığına işaret etti.

İlerleyen zamanlarda sel, ev ve işyerleri için çeşitli sigortaların daha çok ön plana çıkacağını dile getiren Altın, insanların mağdur olmamak için bu sigortaları daha çok kullanmaya başlaması ve bu sel vakalarından doğru dersler çıkarılması temennisinde bulundu.

 

- "Sağlık sektöründe sunduğumuz hizmetleri farklı boyuta taşıyacağız"

 

Solmaz Altın, Allianz sigortanın "sürekli müşterinin daha yakınında olması algısına yatırım yapan bir şirket" olduğunu belirterek, 5 milyon müşterilerine bu algıyı yaşatabilmek için ciddi şekilde altyapı yatırımları yaptıklarını aktardı.

Kendi şirketlerini ciddi şekilde değiştirdiklerini ve her şeyin müşteri odaklı olduğunu anlatan Altın, "Tabii ki müşteri memnuniyeti önemli… Türkiye'de en iyi sigorta şirketi biziz. Bundan dolayı insanlara farklı noktalardan dokunarak, sürpriz yapmak gerekiyor. Bunun için ciddi altyapı yatırımları yapıyoruz. Bunun dışında sosyal sorumluluk projelerimize ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor olacağız. Sağlık sektöründe de Türkiye'de lider şirket biziz. Sağlık sektöründe sunduğumuz hizmetleri farklı boyuta taşıyacağız. Bu sektörde de çok iddialıyız" diye konuştu.

Altın, sigorta sektörü denilince insanların aklına sadece kötü anların geldiğini, ancak sigortacılığın temelinde, bu durumlarda insanların yanında bulunarak topluma fayda sağlamanın yattığını ifade etti.

Toplumun kalitesini artıran sosyal bir marka olmalarının yanı sıra müşterilerinin kendilerine güzel geri dönüşleri olduğunu belirten Altın, insanların hikayesini "müzik ile" anlatmasına aracı olduklarını aktardı.

Altın, tamamen evrensel bir dil olduğu için müziğe yatırım yapmayı seçtiklerini dile getirerek, sosyal sorumluluk projelerinde Barış için Müzik Vakfı gibi ideal ve değerleriyle örtüşen bir kurumla çalışmaya başladıklarını söyledi.

 

- 3 bini aşkın öğrenciye klasik müzik eğitimi

 

Barış İçin Müzik Vakfı'nın temel amacının, mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olduğunu dile getiren Altın, bugüne kadar, imkanları sınırlı binlerce çocuğa ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturmayı başaran bu vakfın, Türkiye için çok önem taşıdığını, bu iş birliğini kuvvetlendirmek için beraber yol almaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Allianz Türkiye olarak "Müziğin Geleceği İçin 1 Olduk"larını ifade eden Altın, müziğin ruhunu öğrencilere aşılayabilmek, gençlerin iyi bir rol modelle tanışmalarını sağlayabilmek amacıyla 7 okulda 3 bini aşkın öğrenciye klasik müziğin hikayesini piyanist Şevki Karayel eğitmenliğinde ulaştırdıklarını anlattı.

Gelecek yıl planlarında da müziğe verdikleri desteğe devam edeceklerini açıklayan Altın, "Bilhassa dijital mecralarda kendimizi buluyor olacağız. Türk toplumu dışında da Türkiye'nin hikayesini anlatmak bizim amacımız. Dijital mecralar uluslararası olduğu için dünya çapında izleniyor. Barış için Müzik Vakfı ile atacağımız adımların izlenmesi bize heyecan veriyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 46172 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim