• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Sigorta şirketleri, bedeni hasarlar için tarafları SGK’ya yönlendiriyor

Sigorta şirketleri, bedeni hasarlar için tarafları SGK’ya yönlendiriyor
Torba Yasa'yla sigorta şirketleri trafikten gelen bedeni hasarlar için dosya açmamaya ve hasarlarının tazmini için tarafları SGK'ya yönlendiriyor.

Torba Yasa'yla sigorta şirketleri trafikten gelen bedeni hasarlar için dosya açmamaya ve hasarlarının tazmini için tarafları SGK'ya yönlendiriyor.

6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 58, 59, Geçici 1 ve Geçici 2'nci maddeleri 25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bilinen adıyla Torba Yasa, sigorta sektörün tüm itirazlarına rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin yüzde 15'inin SGK'ya devredilmesini öngören maddeyle birlikte kabul gördü.

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından sigorta şirketleri trafik sigortalarından gelen bedeni hasarlar için dosya açmamaya, mevcut hasar dosyalarını kapatmaya ve bedeni hasarlarının tazminini talep eden tarafları SGK' ya yönlendirmeye başladı. Ancak SGK'ya başvuran vatandaşlar mağdur oldu. Gerekli hazırlığı henüz tamamlayamayan SGK'ya başvuran vatandaşlar ret cevabı alarak zor durumda kaldı.

Belirsizlikler ortadan kalkacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, ortadaki belirsizlikleri ortadan kaldırmak adına ayrıntılı bir yönetmelik düzenleneceğini açıkladı. Sigorta şirketlerinde daha önce açılan ilgili hasar dosyalarının durumunun da bu yönetmelikle belirleneceğini kaydeden Hazine Müsteşarlığı, primlerdeki kesintinin sigortalıya yansımasını hakkında da şu açıklamalarda bulundu: "Sigorta şirketleri bedeni hasarlarda geçmişte de kendi yükümlülükleri kapsamında olan kısmı ödemek zorundaydı, şimdi de durum değişmeyecek. Dolayısıyla bu konuda radikal bir değişiklik beklemek doğru değil. Ancak sağlıklı değerlendirmelerde bulunmak için bu konuda çıkarılacak yönetmeliği beklemek doğru olur."
Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden TSRŞB Genel Sekreteri Erhan Tunçay ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


"Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra sigorta şirketleri nezdinde ortaya çıkabilecek hak kayıplarına sebebiyet verilmemesi açısından, Hazine Müsteşarlığı'nca konuya ilişkin bir düzenleme yapılıncaya kadar tedbirli olunmasında fayda olduğuna dair bir yazı tarafımızdan sigorta şirketlerine gönderilmiştir.

Kanunun yayımlandığı tarihten önce meydana gelen trafik kazaları nedeniyle sunulan sağlık hizmet bedelleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağı hükmü yer almaktadır. Bu hüküm kapsamında, kanunun yayım tarihinden önce meydana gelen trafik kazalarına ilişkin yükümlülükler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yerine getirilecektir. Dava konusu olan dosyaların davanın görüldüğü mahkeme tarafından sonuçlandırılacağı açıktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3369 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim