• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Soğuk havada cildinizi nasıl nemlendirirsiniz?

Soğuk havada cildinizi nasıl nemlendirirsiniz?
Soğuk kış günlerinde evde kullandığınız ısıtıcılar ve dışarıdaki dondurucu hava cildinizdeki nemi tahrip eder ve cildinizin kurumasına yol açar. Peki ne yapmalısınız?

Ehow isimli sitede yer alan habere göre, cildinizi dengelemek ve sağlıklı tutmak için cildinize nemlendirici bir bakım uygulamalısınız. Sıcaklıklar düştüğünde temizleme, peeling ve nemlendirme cildinizi parlatmanın 3 yoludur.

İşte cildinizi nemli tutmanın yolları:
1. Su için:
Kendinizi nemli tutmak ve beslemek özellikle soğuk havalarda cilt kuruluğunu önlemenin bir numaralı yoludur. Aşırı kafein alımından uzak durun, bol bol sıvı tüketin. en az günde 6-8 bardak su için.

2. Ölü deriyi kaldırma: Haftada bir kez pul pul dökün ve duştan önce cildinizi karışımla ovalayın. Cildinizi ovalamak ölü hücrelerin atılmasına yardım edecektir ve sağlıklı deri oluşumunu destekleyecektir. Parabensiz karışım kullanın ya da evde kendiniz yapın. Yarım fincan kalın şeker ile bir fincan hindistan cevizi yağını karıştırın. Bunu kibarca, dairesel hareketlerle cildinize uygulayın. Tüm vücudunuzu bu karışımla ovalayın, sonra ılık suyla durulayın.

3. Cilt fırçası kullanın: Böylece ölü cilt hücrelerinizden kurtuluyorsunuz ve lenf sisteminizi harekete geçiriyorsunuz, kan dolaşım için daha sağlıklı bir cilde sahip oluyorsunuz. Cildinizi fırçalamak için dairesel hareketler kullanarak ayaklarınızdan başlıyorsunuz. Sonra yukarıya tüm vücudunuzu fırçalıyorsunuz.

4. Daha az sıcak su kullanın: Sabunlu sıcak su cildinizdeki doğal yağları tüketiyor. Banyo suyunuzun ılık olmasına dikkat edin. Özellikle kış aylarında banyo sürenizi 4-5 dakikayla sınırlı tutun. Kimyasallar içeren köpük banyolarından uzak durun. Doğal ya da organik banyo sabunu kullanın.

5. İyi bir nemlendiricili temizleyici kullanın: Birçok organik ve doğal markalar zorunlu yağlar ve sağlıklı bitki özleri içeren nemlendiriciler, sabunlar satıyor. Terli ve kirli olan bölgeleri sadece sabunla yıkayın. Bu bölgeler tipik olarak elleriniz, ayaklarınız, koltuk altınızdır. Deodorantlı sabunlardan uzak durun. Bu sabunlar cildin kurumasına yol açıyor.

6. Banyodan sonra iyi bir nemlendirici kullanın: Krem ve balsam nemlendiriciler cildin üst tabakasını kapamak için tasarlanıyor ve nemi içeride hapsediyor. Losyonlar nemlendirici olarak biliniyor ve cilt tarafından emiliyor. Aloe vera, hindistan cevizi ve susam yağı, banyodan sonra uygulayabileceğiniz nemlendiricilerdir. Cildinizi nemlendirirken geceleri krem ya da balsam, gündüzleri ise losyon kullanın.

7. Dışarıya çıkmadan önce ellerinize nemlendirici sürün: Geceleri ayaklarınıza nemlendirici sürün ve çorap giyin. Böylece ayaklarınız gece boyunca nemli olacak ve sabah da nemlenmiş ve yumuşamış olarak uyanacaksınız.

8. Dudaklarınızı nemlendirin: Dudak deriniz vücudunuzun diğer bölümlerine göre daha az nemli kalır. Bu nedenle nemi hapsetmek için iyi bir dudak balsamı kullanın. Aşırı derecede kuru dudaklara sahipseniz ekstra nemlendirici içeriğe sahip olan tıbbi dudak balsamını deneyin. Dudaklarınızdaki ölü deriyi atmak için haftada bir kez diş fırçasıyla kibarca dudaklarınızı fırçalayın. Sonra iyi bir nemlendirici balsam sürün.

9. Yüzünüze ekstra bakım yapın: Aşırı temizleme cildinizi kurutur. Bu nedenle yüzünüzü günde bir kez temizleyin. Yüzünüzü kirden arındırmak için geceleri hafif bir krem temizleyici kullanmayı deneyin. Temizledikten sonra nemlendirici sürün. Sabahları, sabundan uzak durun ve yüzünüzü ılık suyla durulayın. Bu aşırı yağın cildinizden gitmesini önleyecektir. Gündüzleri cildinizi temizlemek için gülsuyu ile yıkayın. Kuru ve ölü cildi temizlemek için cildinizi haftada bir kez yumuşak bir şekilde ovalayın.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3735 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim