• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Son Ümidi Kök Hücre Nakli

Son Ümidi Kök Hücre Nakli
Şenay Kundakçı, engelli maaşını alan ve şiddet uygulayan eşine boşanma davası açtıktan sonra yaşama tutunmak amacıyla kök hücre nakli bekliyor.

EFSUN YILMAZ - İlkokulda bir böbreğini, kas hastalığı nedeniyle hareket yeteneğini, aynı hastalık nedeniyle 22 günlük bebeğini kaybeden Şenay Kundakçı, engelli maaşını elinden alan ve şiddet uygulayan eşine boşanma davası açtıktan sonra hayata bağlanmak için kök hücre nakli bekliyor.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki bir apartmanın 3'üncü katındaki evine yürüme zorluğu çektiği için bin bir güçlükle çıkan Kundakçı, 9 yaşındaki kızıyla kurduğu yeni yaşamını sürdürme mücadelesi veriyor. 

Kütahya'nın Simav ilçesinde başlayan hayatı, 7 yaşında bir böbreğini kaybetmesiyle zorlaşan Kundakçı, 12 yaşında bacaklarının tutmaması üzerine çocukluk ve gençliğinin büyük bölümünü hastane odalarında geçirdi. 

Miyopati adı verilen bir kas hastalığı nedeniyle hareket yeteneğini gün geçtikte kaybeden Şenay Kundakçı, normal bir hayat kurabilmek için 10 yıl önce evlendiği eşinden iki çocuk sahibi oldu. Aynı hastalığın tespit edildiği kızı Melek'i henüz 22 günlükken kaybeden Kundakçı, kendisine şiddet uyguladığı, aşağıladığı ve engelli maaşını da aldığı iddiasıyla eşine boşanma davası açtı. 

-Anaokulu öğretmenliğini bıraktı 

Hastalıkla geçen yıllarına rağmen okumaktan vazgeçmediğini anlatan Şenay Kundakçı, 8 zor ameliyat ve hastanede aylar süren tedaviye rağmen üniversite sınavlarını kazanıp anaokulu öğretmeni olduğunu, sağlık durumu nedeniyle ancak 3 yıl çalışabildiğini söyledi. 

Sağlık sorunları, mahkemenin 6 ay eve yaklaşmama cezası verdiği eşi ve parasızlık nedeniyle çok zor günler yaşadığını anlatan Kundakçı, artık tek ümidinin kas hastalığını sona erdirecek kök hücre nakli olduğunu belirtti. 

Kas hastalarına doku hücre naklinin Sağlık Bakanlığı desteğiyle Türkiye'deki bazı hastanelerde "deneme tedavisi" olarak başlatıldığını hatırlatan Kundakçı, tedaviden yararlanmak ve yeniden ayakları üzerinde durmak istediğini dile getirdi. 

Sokaklarda ancak tekerlekli sandalye ile dolaşabilen ve kızı için yaşamak istediğini dile getiren Kundakçı, şöyle konuştu:

"Yakında konuşamayacağım, göremeyeceğim, nefes alamayacağım ve kara toprağın altına gireceğim. 9 yaşında bir kızım var. Onun için yaşamak istiyorum. Miyopatinin hangi türü olduğunu bilmiyoruz ama mücadele etmek istiyorum. Bu işin sonunu da biliyorum. Hastalık bütün vücudumu tutmuş durumda. Kalp kasıma da vuracak, solunum yolu da etkilenecek. Tek istediğim şey kızımla koşmak, oynamak. Doyasıya yürümek. Ömrüm hastanede geçti artık yaşamak istiyorum."

-İki kardeşi de hasta

Anne Şehri Alyörük de kas hastalığının 3 çocuğunu da vurduğunu, ameliyatlar nedeniyle İzmir'deki her hastanede acı yaşadığını anlattı. 

Eşinden şiddet gören kızı Şenay'ın ise en çaresiz durumdaki çocuğu olduğunu söyleyen Alyörük, "Devlet büyüklerimize sesleniyorum, kızımı yaşatsınlar. Günlerce kızımı sırtımda hastanelere taşıdım. Onun acısını görmek istemiyorum. Artık çaresi bulunsun" dedi. - İzmir

 
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2952 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim