• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sorular yüzde 70 aynı çıkınca seviye sınavı iptal oldu

Sorular yüzde 70 aynı çıkınca seviye sınavı iptal oldu
Tıpta denklik sınavında 100 sorudan 70'i geçen yılkiyle bire bir aynı çıktı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tıpta denklik sınavını "aynı soru" skandalı nedeniyle iptal ettiğini açıkladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tıpta denklik sınavını "aynı soru" skandalı nedeniyle iptal ettiğini açıkladı. YÖK'ün talimatıyla iptal edilen sınav 3 Temmuz'da yenilenecek. ÖSYM'den yapılan açıklamada, 572 adayın katılımıyla 29 Mayıs'ta yapılan Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS) 2. Aşama Sınavı'nda sorulan soruların geçmiş yıllarda yapılan sınavlardaki bazı soruların tekrarı niteliğinde olduğu anlaşıldığından, sınavın yenilenmesine karar verildiği bildirildi. Açıklamaya göre, 2011-STS 2. Aşama Sınavı, 3 Temmuz'da Ankara'da yapılacak. Adaylardan yeniden başvuru alınmayacak ve sınav ücreti talep edilmeyecek. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, ''TC Kimlik Numarası/Y.U Numarası'' ve ''şifreleri'' ile 24 Haziran'dan itibaren ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden edinecek. ÖSYM, konu hakkında gerekli incelemenin başlatıldığını da duyurdu.

YÜZDE 70'İ ORTAKTI
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da, Tıpta Denklik Sınavı'na ilişkin, ''Söylenen doğru. Soruların yüzde 70'i ortaktı. Bu olmaması gereken bir durum" yorumunda bulundu. Özcan, iptal kararı açıklanmadan önce, "Sınavın iptal edilmesi ve tekrarlanması gerekir'' dedi. Bologna süreciyle ilgili toplantı arasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özcan, ''Sizden 'Taşeron olarak da ÖSYM ile çalışıyoruz' şeklinde bir açıklama gelmişti. ÖSYM, sizin adınıza düzenliyor bazı sınavları. Bu yöntem devam mı edecek?'' sorusuna ''Şimdilik devam edecek. Başka bir yeni formül bulunana kadar böyle gitmek durumundayız'' karşılığını verdi. Endişelerini nasıl gidereceği sorulan Prof. Dr. Özcan, ''Diyalogla, konuşarak. Hataların yapılmamasını sağlayarak, tekrarını önleyerek. Bu türden önlemler tecrübeyle olacağa benziyor. İnşallah yakın zamanda bu tür kazalarla, yanlışlıklarla karşılaşmayız'' dedi. Prof. Dr. Özcan, ''Yapısal bir değişikliğe ihtiyaç var mı?'' sorusuna, ''Şimdi onu söyleyemem. Biliyorsunuz yeni bir yapısal değişiklikten çıktılar. Yeni bir kanunları, teşkilatları var. Bundan sonra yeni bir yapılanmadan bahsetmek abes olur'' şeklinde cevapladı.

YÖK'e yumurtalı paket
GALATASARAY Üniversitesi'nde düzenlenen "10. Yılında Türkiye'de Bologna Süreci Uygulamaları'' toplantı öncesinde, Öğrenci Kolektifleri üyesi 30 öğrenci, toplantıya katılacak olan YÖK Başkanı Özcan'a verilmek üzere içinde yumurta bulunan hediye paketini üniversite kapısına bıraktı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim