• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Sözleşmeli Personele Müjde

Sözleşmeli Personele Müjde
Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dava sonucu Danıştay, döner sermaye yetersizliği nedeniyle ...

Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dava sonucu Danıştay, döner sermaye yetersizliği nedeniyle idareye sözleşmeyi fesh etme imkânı tanınmasının yürütmesini durdurdu.

Türk Sağlık-Sen, maaşlarını döner sermayeden alan sözleşmeli personelin hizmet sözleşmelerinde yer alan " Kurum, döner sermaye gelirinin yetersiz kalması veya sözleşmeli personel ihtiyacının ortadan kalkması halinde sözleşmeyi feshedebilir" hükmünü yürütmesinin durdurularak iptal edilmesi için dava açmıştı.

Davayı görüşen Danıştay 12. Dairesi döner sermaye gelirinin yetersiz kalması halinde idareye sözleşmeye feshetme imkanı tanınmasının yürütmesini durdurdu. Danıştay kararında Dava konusu düzenlemede kurumun döner sermaye gelirinin azalması sözleşme feshinin nedeni olarak görüldüğü ifade edilerek sözleşmenin ne zaman fesh edileceğine yönelik bir hüküm bulunmadığına dikkat çekildi. Böylelikle sözleşme süresini sona ermesinden önce sözleşme feshine imkan tanındığı belirtildi.

Sözleşme feshi konusunda idarenin uyacağı kural ve esasların belirlenmediğine dikkat çekilen kararda subjektif uygulamalara yol açabilecek ve belirsizlik içeren bir düzenleme yapıldığı vurgulandı.

Kararda " Mevzuatta yer alan sözleşme süresi ile ilgili hükümler dikkate alınmadan ve belirtilen nedene bağlı olarak sözleşme feshinde uyulacak yöntem kuralları ile ilgili bir belirleme yapılmadan salt döner sermaye gelirinin yetersiz kalmasının sözleşme fesih nedeni olduğunun belirtilmesi ile yetinilerek getirilen düzenlemenin eksik ve hukuka aykırı olduğunu sonucuna ulaşılmıştır." denilerek yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

Davada "Kurum sözleşmeli personel ihtiyacının ortadan kalkması halinde sözleşmeyi fesh edebilir" hükmünün ise yürütmesinin durdurulması talebi ise Danıştay tarafından reddedildi.

Kararla sözleşmelilerin iş güvencesini elinden alan bir hükmün daha iptal edildiğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci " Döner sermayeden maaş alan sözleşmeli çalışanlara geliri azalırsa sizi işten çıkartırız demek çalışana karşı uygulanan bir baskı unsur idi. Danıştay bunu hukuka uygun bulmayarak iptal etti. Sözleşmeli personelin iş güvencesini elinden alan bir hüküm daha böylelikle ortadan kalkmış oldu. sözleşmeli personelin sorunlarının tümüne çözümü olan çalışanlara kadro verilmesi gerçekleşene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
 

Bu haber toplam 3385 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim