• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Sözleşmeli personelin en büyük sıkıntısı farklı maaş miktarları

Sözleşmeli personelin en büyük sıkıntısı farklı maaş miktarları
Sağlık Bakanlığı'nın çalışmalarına başladığı, sözleşmeli personelin tek çatı altında toplanmasını içeren taslak tamamlandı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, tek çatı ile ilgili taslağın kendilerinde bulunduğunu ifade ederek, çalışma ile ilgili kanuni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre Sağlık Bakanlığı'nın uzun bir süredir üzerinde çalışma yaptığı sözleşmeli personelin tek çatı altında toplanmasına dair taslak tamamlandı. Daha önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını, sözleşmeli memurun en kısa sürede tek çatı altında toplanacağını ifade etmişti. Akdağ'ın açıklamalarından sonra, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun da gerekli çalışmaların tamamlanarak taslağın hazır hale getirildiğini belirtti.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN EN BÜYÜK SIKINTISI FARKLI MAAŞ MİKTARLARI

Sağlıkta çalışan 4/A, 4/B, 4/C ve vekil ebe gibi sözleşmeli personelin maaş ödemelerinde yaşanan farklılıklar bu çalışmanın yapılmasının en önemli nedenini oluşturuyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun'u ziyaret eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin verdiği bilgiye göre, sözleşmeli personelin tek çatı altında birleştirilmesini öngören taslak tamamlandı.

Kahveci, Müsteşarlığa yaptığı ziyarette, sözleşmeli personelin tek çatı altında birleştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından açıklamalar yapıldığını belirterek, çalışanların bu konuyu merak ettiklerini söyledi. Tek çatı ile ilgili taslağın kendilerinde olduğunu ifade eden Müsteşar Nihat Tosun da bu konuda kanuni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

BAKANLIK LİSANS TAMAMLAMANIN GENİŞLETİLMESİ İÇİN YÖK İLE GÖRÜŞÜYOR

Kahveci, Müsteşarlığa yaptığı ziyarette lisans tamamlamanın genişletilmesi talebinde bulunarak lise mezunu sağlık çalışanlarına da ön lisans hakkının verilmesi için çalışmaların yapılmasını istedi. Konu ile ilgili olumlu düşündüklerini ifade eden Müsteşar Nihat Tosun "Bu konuda YÖK ile görüşüyoruz. Eğitim anlamında çalışanların önünü açmak lazım. Hedefimiz ön lisans bitirmeyen sağlık çalışanlarının kalmamasıdır" dedi.

Sendika hazırladığı bir raporu Bakanlık'a sundu. Sendika tarafından bakanlığa sunulan raporda sağlık personeline lisans tamamlama hakkı ve sözleşmeli personele kadro verilmesi talep edildi. Kızılay'dan Sağlık Bakanlığı'na devredilen personele, 4/C'lilere ve Vekil-ebe hemşirelere döner sermaye ödenmesi talep edildi. Sözleşmeli personel istihdamı yapılmadan önce nakil hakkı verileceği yönünde Sağlık Bakanının açıklaması çerçevesinde bu nakillerin nasıl yapılacağının usul ve esaslarının yayınlanması talep edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4136 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim